Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ικανοί να κερδίζουμε νέους με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Με ορμή, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες ισχυροποίησης της ΚΝΕ και ανάπτυξης του πρωτοπόρου επαναστατικού της ρόλου, ως νεολαίας του ΚΚΕ, για ΚΝΕ γερή και μαζική που θα συμβάλλει στο πλευρό του Κόμματος στην πάλη για την οικοδόμηση του Μετώπου και το σοσιαλισμό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απρίλη η 18ηΣυνδιάσκεψη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ, Δημήτρη Αρβανιτάκη, Ελένη Μπέλλου και Δημήτρη Γόντικα και τα μέλη της ΚΕ, Ελένη Κατροδαύλη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Επίσης, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ, Θέμη Γκιώνη.

Από την εισήγηση που παρουσίασε ο Γραμματέας του απερχόμενου Συμβουλίου Σπουδάζουσας, Γιώργος Φραγκογιάννης, και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, φάνηκαν τα βήματα και η πλούσια πείρα της Οργάνωσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο βασικό θέμα του 9ου Συνεδρίου, στην ανάγκη παραπέρα ενίσχυσης των επαναστατικών χαρακτηριστικών της ΚΝΕ. Επισημάνθηκε η ανάγκη η καθημερινή παρέμβαση και δραστηριότητα να αποκρυσταλλώνεται σε ισχυρούς δεσμούς με τη νεολαία, η μαζική πολιτική ιδεολογική παρέμβασή της Οργάνωσης στο φοιτητικό κίνημα να συμβάλλει στην αναζωογόνησή του, να μπολιάζονται οι νεανικές συνειδήσεις με τις αξίες της πάλης σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Κατατέθηκε η κατακτημένη πείρα της Οργάνωσης στην παρέμβασή της στο κίνημα, η προσπάθεια για σύνδεση της πάλης με το ταξικό εργατικό κίνημα. Η ανάγκη να εμπλουτίζεται η λειτουργία και το περιεχόμενο της κάθε ΟΒ, με βάση την πείρα και τα θετικά παραδείγματα. Υπογραμμίστηκε η σημασία σταθεροποίησης της ανοδικής πορείας της ΚΝΕ, το πώς όλο και περισσότερα μέλη της Οργάνωσης θα αποκτούν τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.

Εκφράστηκε η ανάγκη να δυναμώνει το μορφωτικό ρεύμα στις γραμμές της Οργάνωσης, να ενισχυθεί το διάβασμα και η αξιοποίηση των κομματικών εντύπων, ειδικά καθημερινά του «Ριζοσπάστη». Να εντείνεται η ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ μέσα στα πανεπιστήμια, ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να κερδίζονται με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να έρχονται σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική της αστικής τάξης, να απεγκλωβίζονται από τα κόμματα του κεφαλαίου, τις διάφορες αριστερίστικες ομάδες και τον οπορτουνισμό. Να απαντιούνται ιδεολογήματα όπως η ανταγωνιστικότητα, ο ατομικός δρόμος, η αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Να διαδίδεται ο μαρξισμός - λενινισμός στον αντίποδα αντιεπιστημονικών διδαχών, διαστρέβλωσης της ιστορίας και κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού.

Στην παρέμβασή του στη συνδιάσκεψη, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η νεολαία μπορεί να κερδίζεται μαζικά με την κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, γιατί μεγάλο κομμάτι της ανήκει ήδη στην εργατική τάξη και επίσης μεγάλο τμήμα της προέρχεται από την εργατική τάξη και αποτελεί την αυριανή βάρδια της. Μπορεί να εμπνέεται η νέα γενιά από τους αγώνες, τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Και τόνισε ότι προχωράμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία για ΚΝΕ γερή και μαζική. «Γερή - σημείωσε - για να αντέχει και στις δυσκολίες της ταξικής πάλης, να μπορεί να μπει μπροστά και να καθοδηγεί μάζες νεολαίας και εργατικής τάξης. Να απλώνει, να γίνεται πιο μαζική, να έχει ισχυρούς δεσμούς με τη νεολαία. Να γινόμαστε ικανότατοι να είμαστε στην πρωτοπορία, να ηγηθούμε στα αναπόφευκτα ξεσπάσματα της νεολαίας και του λαού».

Ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην παρέμβασή του τόνισε ότι η ανάπτυξη της Οργάνωσης στηρίζεται στην ικανότητα να συνδέεται με μάζες νεολαίας και στο γεγονός ότι η πολιτική του Κόμματος ακουμπάει χιλιάδες νέους.

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέο Συμβούλιο Σπουδάζουσας και αντιπροσώπους για το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Νέος Γραμματέας Σπουδάζουσας εκλέχτηκε ο Θανάσης Πάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ