Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναμνήσεις και εμπειρίες

Για ωραίες αναμνήσεις απ' τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας μίλησε ο τέως υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στα χτεσινά «Νέα». «Επί δύο συνεχή χρόνια, είπε ο Ν. Κακλαμάνης, ο λαός με στήριξε και επιβράβευσε είτε την προσπάθειά μου είτε το έργο μου μικρό ή μεγάλο. Το κομμάτι αυτό για μένα έχει κλείσει με ωραίες αναμνήσεις».

Εκτός απ' τις αναμνήσεις του τέως υπουργού υπάρχουν και οι καθημερινές εμπειρίες εκείνων, που διαβαίνουν την πόρτα των νοσοκομείων και ξέρουν «εάν κάτι έχει φτιάξει ή αν κάτι δεν έχει φτιάξει και πολύ περισσότερο αν έχει χειροτερέψει», όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος ο τέως υπουργός. Η γνώμη αυτών των ανθρώπων που υποφέρουν ή προσμένουν αβοήθητοι, κυρίως στις δυσπρόσιτες περιοχές, έχει ήδη γραδάρει το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της Υγείας και μπορεί να το εκφράσει στις εκλογές που έρχονται, μαυρίζοντας τους εκπροσώπους του δικομματισμού που έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας.

Πάντως, και ο Δ. Αβραμόπουλος - που αντικατέστησε τον Ν. Κακλαμάνη μετά την αρχική του διαπίστωση περί «τριτοκοσμικής κατάστασης» στα νοσοκομεία δήλωσε κι αυτός (18/4/2006) ότι ζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Τελικά, όλοι εκεί στο υπουργείο Υγείας είναι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα 'λεγε κι ο μακαρίτης ο Ντίνος Ηλιόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ