Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο ΣΕΒ, οι φίλοι του και το Ασφαλιστικό

Υπάρχει λιτότητα στην Ελλάδα;

Απάντηση: «Ποια λιτότητα; Γιατί, ποια λιτότητα βλέπετε εσείς; Δεν πιστεύω ότι έχουμε λιτότητα. Πιστεύω ότι στη χώρα μας δεν επικρατεί καμία λιτότητα».

Ποιος ο ρόλος των βιομηχάνων;

Απάντηση: «Κάθε επιχείρηση έχει ένα τρομερό κοινωνικό έργο, που προσφέρει καθημερινώς».

Κι αν ήσασταν εσείς εργάτης πώς θα ζούσατε με τέτοιους μισθούς;

Απάντηση: «Θα κοίταζα να βρω μια δεύτερη δουλιά, το απόγευμα, για να συμπληρώσω το εισόδημά μου».

Με τους πολιτικούς πώς τα πάτε;

Απάντηση: «Ολο τον καιρό έχουμε συνεχή επαφή με πολιτικούς από τα δυο μεγάλα κόμματα (...). Εχω μια εκτίμηση στον πρωθυπουργό από πολλά χρόνια, πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός (...). Τον Γιώργο Παπανδρέου τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια... Τον εκτιμώ, είναι ένας σύγχρονος, νέος πολιτικός, ο οποίος κάποια στιγμή ελπίζω να προσφέρει πολλά στον τόπο... Αργά ή γρήγορα θα επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και δε βλέπω γιατί ο αρχηγός του κόμματος του ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας».

Για τους συνδικαλιστές που υπογράψατε τη διετή συλλογική σύμβαση τι γνώμη έχετε;

Απάντηση: «Εχω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Χρήστου Πολυζωγόπουλου, τον οποίο θεωρώ έναν πολύ άξιο συνομιλητή, σοβαρό άτομο, υπεύθυνο, ισορροπιστή...».

Τις προτάσεις Ντε Βιλπέν πώς τις είδατε;

Απάντηση: «Η πρόταση Βιλπέν ήταν μια ενεργή πολιτική απασχόλησης... τόλμησε να προτείνει κάτι ριζοσπαστικό, το οποίο η κοινωνία ήταν ανώριμη να το δεχτεί... χρειάζεται θάρρος και πρέπει να σκεφτούμε λύσεις σαν αυτή του Ντε Βιλπέν...».

*

Τα παραπάνω που διαβάσατε είναι οι ακριβείς απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε χτεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Μετρόραμα».

Βάσει αυτών των τοποθετήσεων, ερχόμαστε, τώρα, στο επόμενο που είναι και το επίκαιρο. Δηλαδή: Τι να εννοεί ο κ. Κυριακόπουλος, όταν λέει στην ίδια συνέντευξη ότι πρέπει να υπάρξει «λύση στο Ασφαλιστικό μέσα στην επόμενη διετία», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι ο «διάλογος» για το θέμα πρέπει να γίνει «σε ένα πλαίσιο όπως το περιέγραψα»;

Εννοεί - προφανέστατα - αυτό που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί. Και να γιατί αυτός ο «καθένας», ο εργάτης, ο νεολαίος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, πρέπει να πάρει πολύ στα σοβαρά τον κ. Κυριακόπουλο. Πολύ περισσότερο που όσοι προωθούν τη «λύση» του Ασφαλιστικού, είναι όλοι αυτοί που τόσο πολύ εκτιμά ο κ. Κυριακόπουλος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ