Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνό «αντίο» στον σύντροφο Νώντα

Σε κλίμα συγκίνησης, εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι, συνάδελφοι, σύντροφοι και μέλη της οικογένειάς του που συνόδευσαν χτες τον σύντροφο Νώντα Κουμεντέα στην τελευταία του κατοικία, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, όπου κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία. Τη μάχη με το θάνατο, έχασε στις 30 Απρίλη, σε ηλικία 50 χρονών, χτυπημένος από ανίατη ασθένεια.

Στην κηδεία, εκ μέρους του Κόμματος μίλησε ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ, καθώς επίσης και ο Β. Αθανασόπουλος γραμματέας της ΚΟΒ Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην πλούσια δράση του σ. Νώντα, στη δουλιά του στο μαζικό κίνημα, στη συνέπεια με την οποία πάλεψε μέσα από τη γραμμές του ΚΚΕ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ Μ. Πατέστος και ο πρόεδρος της ΕΠΤΑΟΑ Γ. Καλλιάνος, καθώς και συγγενείς και συνάδελφοι του Ν. Κουμεντέα.

Στη συνέχεια, ακούστηκε η Διεθνής και το Επέσατε Θύματα, ενώ το κατευόδιό του εξελίχθηκε σε πορεία με το σύνθημα «ΚΚΕ το Κόμμα σου λαέ», να αντηχεί στο χώρο.

Ο σ. Νώντας εντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος το 1983 και από τότε το υπηρέτησε πιστά από οποιαδήποτε θέση τού ζητήθηκε, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Υπήρξε γραμματέας της ΚΟΒ Ολυμπιακής Αεροπορίας. Στη συνέχεια διατέλεσε γραμματέας της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ, της οποίας ήταν μέλος του Αχτιδικού Γραφείου μέχρι τη μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή.

Στην κηδεία, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με τα μέλη του ΠΓ Δημ. Αρβανιτάκη, Κ. Παρασκευά, Γ. Μαρίνο, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τον Γ. Μαυρίκο, καθώς και εργαζόμενοι από όλα τα Σωματεία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και εκατοντάδες σύντροφοί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ