Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αποφασιστικό άνοιγμα στους χώρους δουλιάς

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και απαιτητικότητα, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τη δράση της στη νεολαία, κυρίως στους τόπους εργασίας, ταυτόχρονα με τους χώρους εκπαίδευσης και στόχο την ισχυροποίηση της ΚΝΕ και ενίσχυσης των επαναστατικών της χαρακτηριστικών, προχωράει η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.

Μέσα από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης που έγιναν την περασμένη Κυριακή μπροστά στο 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ, τόσο από την εισήγηση όσο και από τις ομιλίες, επισημάνθηκαν - με βάση την πλούσια εμπειρία και δράση της Οργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια - οι μεγάλες δυνατότητες που έχει η Οργάνωση για να απλώσει τη δράση της στη νεολαία. Σ' αυτά τα πλαίσια, εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για καλύτερη λειτουργία των Οργανώσεων Βάσης αλλά και η ένταση της ιδεολογικής και πολιτικής παρέμβασης μέσα στους χώρους που ζει και κυρίως εργάζεται η νεολαία της περιοχής.

Αμεσος στόχος, όπως σημειώθηκε, ο οποίος θα αποτελέσει και δείκτη της ισχυροποίησης της Οργάνωσης θα είναι η κεντρική πολιτική μάχη των τοπικών εκλογών, αλλά και η κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει μπροστά στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΟ Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Ζάχαρη, και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Βαγγελιώ Πλατανιά, Κύριλλο Παπασταύρου, Νατάσα Μιχαήλ και Νίκη Κυριαζή.

Στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Ζάχαρης, αναφέρθηκε - ανάμεσα σε άλλα - και στην ανάγκη η Οργάνωση να αντιμετωπίσει τη μάχη των τοπικών εκλογών ως σοβαρό και άμεσο πολιτικό καθήκον. Επισήμανε ακόμα ότι για να αποκτήσει η Οργάνωση τα επαναστατικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται πρέπει να υπάρξουν ως προϋποθέσεις, η ενίσχυση της λειτουργίας των ΟΒ και η ακόμα μεγαλύτερη δράση μέσα στη νεολαία.

Η Βαγγελιώ Πλατανιά, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, επισήμανε ότι από όλη την προσυνεδριακή δουλιά αναδείχτηκαν τα θετικά βήματα της Οργάνωσης, οι δυσκολίες αλλά και οι δυνατότητες που έχει να τα ξεπεράσει και να ενισχύσει τα επαναστατικά της χαρακτηριστικά. Είναι αντικειμενική ανάγκη, σημείωσε, για την Οργάνωση να ιεραρχήσει την εργατική δουλιά, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλοί νέοι εργαζόμενοι.

Από τη Συνδιάσκεψη εκλέχτηκε νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο και νέος Γραμματέας ο Τάσος Τραβασάρος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη νιότη του κόσμου (2006-05-12 00:00:00.0)
Στόχος το κέρδισμα της νεολαίας με το ΚΚΕ (2006-05-02 00:00:00.0)
Με απαιτητικότητα και μαχητικότητα για το κέρδισμα της νεολαίας (2006-04-20 00:00:00.0)
Ενα βήμα μπροστά για την ισχυροποίηση της ΚΝΕ (2006-04-18 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ (2005-07-06 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία για νέες κατακτήσεις (1998-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ