Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με αισιοδοξία για νέες κατακτήσεις

Πραγματοποιήθηκε η 14η Συνδιάσκεψη Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και μετά από τη σημαντική άνοδο σε ποσοστά που σημείωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΠΚΣ) στις φοιτητικές εκλογές σε όλες τις σχολές της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 του Απρίλη, η 14η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

Κοινή διαπίστωση των αντιπροσώπων στη Συνδιάσκεψη ήταν ότι η Οργάνωση το προηγούμενο διάστημα, με την πλούσια δράση που ανέπτυξε, είχε σημαντικές κατακτήσεις τόσο στον τομέα της συσπείρωσης δυνάμεων, όσο και στο ζήτημα της ανάπτυξης και της στρατολογίας. "Τα σχήματα των ΠΚΣ δυναμώνουν όλο και περισσότερο με νέους που θέλουν να αγωνιστούν και να βάλουν φραγμό σ' αυτή την πολιτική που τσακίζει το μέλλον τους", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, ενώ "παράλληλα διευρύνεται η επιρροή της ΚΝΕ και η Οργάνωση γίνεται πιο μαζική, κατακτώντας καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Ετσι μπορεί να απευθύνεται σε μεγαλύτερα τμήματα νεολαίας και να πείθει με την πολιτική του ΚΚΕ, ενώ δουλεύει καλύτερα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του φοιτητικού και γενικότερα του νεολαιίστικου κινήματος", επισημαίνει η ανακοίνωση.

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες για παραπέρα ανάπτυξη τόσο της παράταξης όσο και της Οργάνωσης, που πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους συντρόφους Δ. Ζάχαρη μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟΑ, Δ. Κρομμίδα μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ και γραμματέα της Αχτίδας Παιδείας και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός.

Στην παρέμβασή του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του πώς διαμορφώνει τη στάση του σήμερα ο φοιτητής και κατά πόσο επιδρά η αστική προπαγάνδα στη διαμόρφωση της συνείδησής του, επισημαίνοντας ότι "πρέπει να διακρίνουμε το πού συναντάμε δυσκολίες στο να πείσουμε τους φοιτητές και να σταθούμε σ' αυτά για να γίνει η επιχειρηματολογία μας πιο αποτελεσματική, για να ξεδιπλώσουμε καλύτερα την πολιτική και ιδεολογική μας αντεπίθεση".

Τέλος από τη 14η Συνδιάσκεψη της Σπουδάζουσας εκλέχτηκε το νέο Συμβούλιο και Γραφείο. Γραμματέας επανεκλέχθηκε ο Κύριλλος Παπασταύρου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχοι και σχέδιο ώστε όλη η Οργάνωση να ανέβει ένα μπόι ψηλότερα (2023-01-27 00:00:00.0)
Συζήτηση για την πλούσια πείρα από τη δράση της Οργάνωσης (2023-01-18 00:00:00.0)
Σήμερα στην Πάτρα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ (2011-03-16 00:00:00.0)
Οι σημερινές εκδηλώσεις (2007-11-15 00:00:00.0)
"Η σύγκρουση είναι μονόδρομος" (1999-03-11 00:00:00.0)
Ανάπτυξη αντιστάσεων και αγωνιστικών διαθέσεων (1998-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ