Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδικα πρόστιμα

Ανάκληση των άδικων προστίμων, που είχαν επιβληθεί από το Δήμο Αθηναίων σε Πόντιους μικροπωλητές από την πρώην ΕΣΣΔ, ζητά με ανακοίνωσή του ο Παμποντιακός Σύλλογος "Η Αργώ".

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η υπόθεση των προστίμων ταλαιπωρεί πολύ κόσμο εδώ και τρία χρόνια, ενώ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις νεοεγκατεστημένες οικογένειες Ελλήνων από την πρώην ΕΣΣΔ είναι πλασματικά. Τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις μεταπώλησης οικοσκευών και άλλων ειδών στις λαϊκές αγορές και αλλού. Το θέμα έχει απασχολήσει αρκετές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής έχει επανειλημμένα προτείνει να διαγραφούν τα πρόστιμα με απόφαση του ΔΣ. Ωστόσο, η πλειοψηφία επικαλείται νομικά κωλύματα.

Ετσι ο Παμποντιακός Σύλλογος καταγγέλλει με την ανακοίνωσή του, την επικρατούσα πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που ψήφισε τη "δημοσιοϋπαλληλική" - όπως την αποκαλεί - εισήγηση της αντιδημάρχου κυρίας Βελέντζα, γιατί "δε θέτει προ των ευθυνών του το Δήμο και τους ιθύνοντες για την πρωτοφανή σκευωρία, ούτε απεγκλωβίζει τους πολίτες - θύματα από τη γραφειοκρατική αιχμαλωσία του Δήμου".

Η ηγεσία του Δήμου Αθηναίων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, επικαλούμενη υποψία νομικού κωλύματος δεν απαλλάσσει του πληττόμενους πολίτες από τα πλασματικά πρόστιμα, που τους επέβαλαν οι ημέτεροι του Δήμου και την ίδια στιγμή παραβιάζει υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για άλλα θέματα, μεθοδεύοντας νομιμοφανή διαδικασία μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα ο Παμποντιακός Σύλλογος "Η Αργώ" τονίζει ότι ευθύνες έχει κι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών, που έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό, αλλά αντιμετωπίζει το θέμα αλαζονικά και αδιάφορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ