Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΕΕ
Αναβολή για Οκτώβρη

Την απόφαση υπέγραψαν οι παρατάξεις ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΣΥΝ. Τον "υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό" καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ ΤΕΙ

Αναβάλλει το Πανσπουδαστικό Συνέδριο η πλειοψηφία στο ΚΣ της ΕΣΕΕ και το παραπέμπει σε άγνωστη ημερομηνία μέσα στον Οκτώβρη, σε μια ακόμα ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης του συνδικαλιστικού κινήματος των σπουδαστών. Αυτό προέκυψε στη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΣΕΕ κατά την οποία οι παρατάξεις ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΣΥΝ υπέγραψαν απόφαση για αναβολή του συνεδρίου και συνεδρίαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ δέκα μέρες μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών προκειμένου να καθορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου. Οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" ΤΕΙ με ανακοίνωσή τους αποκαλύπτουν τη στάση των άλλων παρατάξεων και τονίζουν πως "η εποχή της ανοχής από τους σπουδαστές τέλειωσε".

"Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ απέδειξε για δεύτερη κατά σειρά χρονιά ότι η κυβέρνηση και οι στημένοι βαστάζοι της πολιτικής της, μπρος στο θάψιμο κάθε αγώνα εναντίον της, είναι ικανοί να πιάσουν πάτο, τονίζεται στην ανακοίνωση. Η απόφαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ που αναβάλλει για μια ακόμα φορά τη διενέργεια του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου παραπέμποντας το χρονικά κάπου... στον Οκτώβρη προκαλεί στους σπουδαστές όχι μόνο αγανάκτηση, αλλά οργή.

Οι φαρδιές πλατιές υπογραφές των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΣΥΝ κάτω από το κείμενο της κατάπτυστης απόφασής τους είναι οι υπογραφές διάλυσης του κεντρικού συνδικαλιστικού οργάνου του σπουδαστικού κινήματος. Είναι κατάπτυστη και αποκαλύπτει με έκδηλο τρόπο την κατάντια, αλλά και το πόσο επικίνδυνος είναι για τους σπουδαστές ο κυβερνητικός - υποταγμένος συνδικαλισμός", υπογραμμίζουν οι ΠΚΣ και συνεχίζουν: ""Αξιοι" συνεχιστές του παραδείγματος των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Α.Π. στη ΓΣΕΕ που σκοπεύουν να... γιορτάσουν την Πρωτομαγιά με τα συνθήματα των βιομηχάνων, έρχονται κι αυτοί να στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και το Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες παρατάξεις πριν λίγες μέρες στις σπουδαστικές εκλογές πήραν απάντηση από τους ίδιους τους σπουδαστές με την υποχώρηση της δύναμης τους πανελλαδικά. Σήμερα τρέμουν στην ιδέα να καταγραφεί η πτώση τους και ακόμα περισσότερο τρέμουν στην ιδέα να αντικρίσουν αγωνιζόμενους σπουδαστές στο πλάι των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος, που να υψώνουν τη γροθιά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν", τονίζεται στην ανακοίνωση. "Ομως ας μην έχουν καμία αμφιβολία, η εποχή της ανοχής από τους σπουδαστές τέλειωσε. Η "Πανσπουδαστική" θα βρεθεί στο πλάι των σπουδαστών και ολόκληρου του λαού με ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο. Δυσάρεστη θα είναι η εμπειρία για όποιον τολμήσει να βρεθεί στο διάβα τους", καταλήγουν οι ΠΚΣ ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ