Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΦΟΛΟΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Ζητάει πυροσβεστικό σταθμό

Τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να εγκαταστήσει πυροσβεστικό σταθμό στην Αρχαία Ολυμπία και όχι εκεί όπου υπάρχει πραγματικά δάσος, εκφράζουν με επιστολή τους προς τα κόμματα και το αρμόδιο υπουργείο οι κάτοικοι του Δήμου Φολόης του Νομού Ηλείας. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

"Οι κάτοικοι του νεοϊδρυθέντος Δήμου Φολόης, που απαρτίζουν οι κοινότητες της ορεινής Ηλείας, διαμαρτυρόμεθα έντονα για την ίδρυση πυροσβεστικού σταθμού στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, που μόνο δασική περιοχή δεν είναι. Αρχαιολογικός χώρος είναι, και μάλιστα το ελληνικό δημόσιο έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια για αυτόματη πυρόσβεση στο λόφο Κρονίου και την Ακαδημία.

Η περιοχή η δική μας έχει πάνω από 100 χιλιάδες πευκοδάσους, έλατα και το δρυοδάσος Κύπελης. Θα είναι αποκομμένη από έγκαιρη πυρόσβεση, δεδομένου ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες και ο δρόμος δεν προσφέρεται για μεγάλες ταχύτητες στα πυροσβεστικά οχήματα.

Με όσα αναφέρουμε, καθώς και το γεγονός ότι η Δασική Υπηρεσία τον πυροσβεστικό σταθμό τον είχε στο Δασονομείο Λάλα, που η Αρχαία Ολυμπία δεν έχει, απαιτούμε την ίδρυση του σταθμού στην έδρα του Δήμου Φολόης στο Λάλα που είναι κέντρο του δασικού συμπλέγματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ