Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ
Οι εργοδότες περιφρονούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Αναθυμιάσεις προκλήθηκαν από βενζινοκίνητη αντλία ενώ δύο εργάτες δούλευαν σε αρδευτικό αντλιοστάσιο. Από το ατύχημα έχασε τη ζωή του ο εργάτης Θεόδωρος Βασιλειάδης,48 ετών, ενώ ο συνάδελφός του Ιωάννης Συμεωνίδης,39 χρόνων, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Δράμας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, βρίσκεται ήδη εκτός κινδύνου.

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Αγ. Αθανασίου - Κυργίων όπου πραγματοποιεί εργασίες η κατασκευαστική εταιρία ΛΑΠΕΡΚΑ ΑΕ. Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας (ΕΚΔ) Μ. Γαλανόπουλος, στο αντλιοστάσιο δεν υπήρχαν τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας. Οι υποδείξεις και οι συστάσεις του Τεχνικού Επόπτη δεν τηρήθηκαν από την εταιρία. Για το λόγο αυτό το ΕΚΔ καταγγέλλει την επιχείρηση ΛΑΠΕΡΚΑ για τη μη εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του εργαζόμενου Θεόδωρου Βασιλειάδη.

Με αφορμή το θανατηφόρο αυτό εργατικό ατύχημα το ΕΚΔ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τη μη τήρηση του Κώδικα Υγιεινής και Ασφάλειας από τις επιχειρήσεις του Νομού Δράμας.

"Δυστυχώς μόνο όταν φθάνουμε στο σημείο να θρηνούμε θύματα εργαζόμενους, θυμούνται οι επιχειρήσεις να τηρούν τυπικά και πρόχειρα κάποια μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και εκείνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η μεγάλη ανεργία αναγκάζει τους εργαζόμενους να δέχονται και να υπομένουν παρόμοιες απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, προκειμένου να μην χάσουν το μεροκάματο για να ζήσουν την οικογένειά τους. Αυτή την ανάγκη εκμεταλλεύονται οι εργοδότες αδιαφορώντας περιφρονητικά για την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης εργατικό ατύχημα σημειώθηκε και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι. Στην πίσω πλευρά του εργοστασίου "Χατζηιωάννου" σημειώθηκε αυτοανάφλεξη την ώρα που τοποθετούνταν εξαερωτής σε υπάρχουσα εγκατάσταση υγραερίου. Οι τραυματισθέντες Ι. Αλβέρτος, 33 ετών, Β. Βογκάλης, 33 ετών και ΜΙΛΕ ΟΛΣΙ, 28 χρόνων, μεταφέρθηκαν με ελαφρά εγκαύματα στα νοσοκομεία "Παπανικολάου" και "Παναγία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ