Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Πολιτική διάλυσης με ζημιωμένους τους αγρότες

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Καπνού

Μετά την κατάργηση των Οργανισμών Βάμβακος, Καπνού, Ελαιολάδου και Γάλακτος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας προχωράει και στη διάλυση βασικών παραγωγικών διευθύνσεων του υπουργείου, στα πλαίσια πάντα των αντιαγροτικών εντολών της ΕΕ.

Χτες σε σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας αποφασίστηκε να υπάρχουν μόνο έξι γενικές διευθύνσεις και το νέο οργανόγραμμα που καταλήχτηκε θα σταλεί για έγκριση στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Με βάση τα παραπάνω, οι νέες γενικές διευθύνσεις θα είναι οι εξής: Διοίκησης - Οικονομίας, Παραγωγής, Ερευνας - Εφαρμογών και Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης Υπαίθρου - Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, Υποστήριξης - Μεταποίησης και Ελέγχου Αγοράς και Καταλληλότητας Τροφίμων και Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων. Οι δύο τελευταίες γενικές διευθύνσεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργού Γεωργίας που καταργεί τους Οργανισμούς του υπουργείου Γεωργίας. Εκτός από τη ΓΕΔΙΔΑΓΕΠ που καταργείται με το ίδιο νομοσχέδιο, το νέο οργανόγραμμα καταργεί τις γενικές διευθύνσεις Εγγειων Βελτιώσεων, Κτηνιατρικής, Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Οικονομικού. Σε όλα αυτά προστίθεται και μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η υποβάθμιση του ρόλου της Γενικής Γραμματείας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Οι αποφάσεις αυτές δείχνουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας προχωράει στην υποβάθμιση των βασικών δραστηριοτήτων που αφορούν την παραγωγή, την ανάπτυξη και τη δημιουργία υποδομών και ενισχύει το διαχειριστικό ρόλο και χαρακτήρα του υπουργείου. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της προαποφασισμένης αντιαγροτικής πολιτικής από Βρυξέλλες και κυβέρνηση για συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και για μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Στον Οργανισμό Καπνού

Μπροστά στο καθεστώς γενικής διάλυσης που επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Καπνού ξεκινούν από σήμερα με μεγαλύτερη αγωνιστικότητα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά και από την αδιάλλακτη στάση του Στ. Τζουμάκα σε συνάντηση που έγινε χτες με τα προεδρεία των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεών τους.

Ο υπουργός Γεωργίας αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων να μην καταργηθεί ο Οργανισμός Καπνού και να εξαιρεθεί από το σχετικό νομοσχέδιο και έφερε ως "επιχείρημα" τη δικαιολογία ότι... το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Υστερα από αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι προχωρούν από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις μέρες, στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που είχαν αρχικά εξαγγείλει, τις οποίες θα συνεχίσουν στις 8 - 9 και 10 Μάη. Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, αν μέχρι τότε δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Καπνού τονίζουν, στην ανακοίνωσή τους, ότι βρίσκονται πάντα στο πλευρό των καπνοπαραγωγών και ζητούν την κατανόησή τους, υπογραμμίζοντας πως η ευθύνη για τις συνέπειες που θα προκύψουν βαρύνει αποκλειστικά τον υπουργό Γεωργίας και την κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συνδικαλιστές του Οργανισμού Καπνού, τα όποια προβλήματα υπάρξουν απ' τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα ωχριούν μπροστά σ' αυτά που θα δημιουργηθούν από τη διάλυση του Οργανισμού Καπνού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ