Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΑ
Καταγγέλλει σχέδια διάλυσης

Με "κατευθυνόμενες εκθέσεις" ξένων συμβούλων προωθεί η κυβέρνηση τα σχέδιά της για τη διάλυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τη σύσταση ανωνύμων εταιριών στο νευραλγικό τομέα των αερομεταφορών.

Αυτό καταγγέλλουν οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι της ΥΠΑ, με την προσθήκη ότι στο πλαίσιο αυτό, κυβέρνηση και διοίκηση υπονομεύουν τη λειτουργία της υπηρεσίας, με την άρνησή τους να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ καταγγέλλει, ότι είναι αδιανόητο να προωθούνται σχέδια διάλυσης της υπηρεσίας, χωρίς να υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας για το αν μπορεί να λειτουργήσει ως έχει σήμερα ή με κάποιες βελτιώσεις. Οι τηλεπικοινωνιακοί τονίζουν ότι η ΥΠΑ είναι "μια απόλυτα υγιής δημόσια υπηρεσία, που όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα, αλλά αντίθετα τροφοδοτεί την εθνική οικονομία με 100 δισεκατομμύρια δραχμές ετησίως και αποτελεί εγγύηση για την εθνική ασφάλεια". Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η ΥΠΑ μπορεί να λειτουργήσει ως ενιαία δημόσια υπηρεσία, με δημοσιονομική και διοικητική αυτοτέλεια.

Οσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου καταγγέλλουν ότι ενώ είχαν επισημάνει στη διοίκηση της ΥΠΑ ότι οι κενές οργανικές θέσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 56/89, ανέρχονται σε 93, εντούτοις ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο την έγκριση για πρόσληψη μόνο δέκα τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων! Λόγω των ελλείψεων αυτών, παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία διευθύνσεων και τμημάτων της ΥΠΑ, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ