Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Τι θα γίνει με την Περιμετρική;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Την έναρξη των έργων για την κατασκευή της Περιμετρικής της Καβάλας από το Σανατόριο ως τα Νεκροταφεία, αφορά η Ερώτηση και η αίτηση κατάθεσης εγγράφων, που έκαναν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Οπως επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτησή τους, το τμήμα της Περιμετρικής της Καβάλας, από το Γηροκομείο ως το Σανατόριο, έχει ουσιαστικά κατασκευαστεί και αποδοθεί στην κυκλοφορία, μόνο που τώρα - και στην πράξη - επιβεβαιώνεται απόλυτα η πρόβλεψη που διατυπωνόταν στη με αριθμ. 2351/10-10-95 Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, ότι δηλαδή το έργο θα καταλήξει σε ένα δρόμο περιπάτου, στο βαθμό που δε θα συμπληρωθεί και ολοκληρωθεί με τα άλλα δύο τμήματα, το πρώτο από τη δυτική είσοδο στον Μπάτη και το άλλο από το Σανατόριο ως τα Νεκροταφεία.

Και ενώ για το πρώτο τμήμα, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, η κυβέρνηση αποδείχτηκε τελικά αρνητική, δε συνέβη το ίδιο - ως τώρα τουλάχιστον - και με το τμήμα ως τα Νεκροταφεία, για το οποίο ήδη από τις 21-7-94 υπήρχε διαβεβαίωση του υπουργείου ότι υπήρχε προμελέτη, που είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Β ΚΠΣ και ότι η ένταξη του έργου θα εξεταζόταν κατά τη διάρκεια του προγράμματος '94-'99. Ωστόσο, στην Καβάλα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για την τύχη αυτών των υποσχέσεων και τίποτα δεν ακούγεται για οριστική μελέτη και κατασκευή.

Ο Σταύρος Παναγιώτου και η Μαρία Μπόσκου ρωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη πότε επιτέλους θα αρχίσει η κατασκευή της Περιμετρικής της Καβάλας από το Σανατόριο ως τα Νεκροταφεία, σε ποιους ανατέθηκε - τυχόν - οριστική μελέτη και σε ποιο στάδιο βρίσκεται;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ