Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕΔΗΝ
Νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων

Το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων κομματιών της δημόσιας υγείας που έχει ξεσπάσει στο χώρο των νοσοκομείων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου εκχωρεί τον ιματισμό του Νοσοκομείου, τα πλυντήρια - σιδερωτήρια σε ιδιωτικά συνεργεία, προβάλλοντας λόγους οικονομίας, την ώρα που έχει επάρκεια προσωπικού και καινούριες εγκαταστάσεις.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, μετά την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία με αμφιβόλου ποιότητας αποτελέσματα, σειρά τώρα έχουν τα πλυντήρια και τα σιδερωτήρια για τον ιματισμό των νοσοκομείων. Ως γνωστόν, η εμπειρία της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας είναι αρνητική, ενώ στα ιδιωτικά συνεργεία απασχολούνται αλλοδαποί χωρίς τη νόμιμη ασφάλισή τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να παρέμβει στον πρόεδρο και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου για να σταματήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση στο εν λόγω Νοσοκομείο και μάλιστα στην ευαίσθητη περιοχή της Αχαϊας, που πλήττεται από την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ