Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Δεν τα βρίσκουν για τη "λουλουδάτη Πρωτομαγιά"

Σε κατάληψη του δημαρχείου της Ν. Σμύρνης προχώρησαν χθες οι μικροπωλητές της περιοχής, έχοντας βασικό αίτημα να παραμείνουν και να πουλούν τα προϊόντα τους στην κεντρική πλατεία της Ν. Σμύρνης ακόμη και την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Οπως οι ίδιοι έλεγαν χτες, αυτό συμβαίνει εδώ και είκοσι χρόνια. Μόνο που φέτος ο δήμαρχος - όλο και πιο ένθερμος προπαγανδιστής της Πρωτομαγιάς των λουλουδιών - τους ζήτησε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 ότι θα πουλήσουν μόνο λουλούδια!

Με δεδομένο τον κατά παράδοση εξευτελισμό της εργατικής Πρωτομαγιάς από τη δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης και τη μετατροπή της σε εμποροπανήγυρη, οι μικροπωλητές επικαλούνται από την πλευρά τους τις δηλώσεις που κάνουν στην Εφορία για τα συγκεκριμένα είδη που θα πουλάνε στους πάγκους. "Νομίζουμε, λένε, ότι εμπαιζόμαστε από την ίδια τη δημοτική αρχή".

Η χτεσινή συνάντησή τους με τον δήμαρχο Γ. Σιότροπο,δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο δήμαρχος προχώρησε, όπως τόνισε στους μικροπωλητές ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, σε κατάθεση μήνυσης εναντίων τους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί το αιτιολογικό.

"Προχωρήσαμε σε κατάληψη απ' τη στιγμή που χάραξαν στο δρόμο το μέρος που θα εγκατασταθούν οι πάγκοι μας και στη συνέχεια μας είπαν ότι πρέπει να αλλάξουμε τα εμπορεύματά μας σε λουλούδια", τόνισε η Βασιλική Καχριμάνη, γραμματέας του Σωματείου Μικροπωλητών "Αθηναϊκός". "Ηρθαμε εδώ, συνέχισε, έχοντας δύο εκατομμύρια για να πληρώσουμε το δήμο για τον χώρο που θα μας παραχωρούσε. Με τη στάση που κράτησε όμως η δημοτική αρχή, μας ανάγκασε να μη δώσουμε τα χρήματα αυτά".

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Γρ. Αθανασάκης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικροπωλητών Ελλάδας, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι "να πάμε στον χώρο που έχει ήδη χαράξει ο δήμος και να πουλήσουμε τα εμπορεύματά μας". Επίσης, ο Γρ. Αθανασάκης, χαρακτήρισε τελείως παράνομη την απόφαση του δημάρχου να έχουν στους πάγκους τους μόνο λουλούδια. Αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν νέα συνάντηση του δημάρχου με τους μικροπωλητές για να βρεθεί μια λύση σε μία έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ