Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Κατάντια και αθλιότητα!

Πανικόβλητοι από την πλατιά απήχηση της υποψηφιότητας του συνδυασμού "Πάτρα Μπροστά", κύκλοι του ΠΑΣΟΚ έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιούν στελέχη της ΝΔ, για να κατασκευάσουν "ειδήσεις" που χτυπούν - νομίζουν - την υποψηφιότητα του Π. Κοσιώνη

  • ΝΕ Αχα'ϊας του ΚΚΕ: "Γίνονται επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας"
  • Με άθλια και κατασκευασμένα δημοσιεύματα μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, συνεπικουρούμενοι από στελέχη της ΝΔ που προσβλέπουν σε μια Αυτοδιοίκηση η οποία θα υπηρετεί ακόμα πιο πιστά το μεγάλο κεφάλαιο και θα φορολογεί περισσότερο τον ήδη άγρια δοκιμαζόμενο πατραϊκό λαό, προσπαθούν απεγνωσμένα να αναχαιτίσουν ένα γνήσιο μαζικό λαϊκό ρεύμα υποστήριξης που εκφράζεται πλέον ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του επικεφαλής της κίνησης "Πάτρα Μπροστά" Παναγιώτη Κοσιώνη.Με κύριο συνδετικό κρίκο τους τα υπό κατασκευή μεγάλα έργα στην περιοχή διάφοροι πολιτικοί εργολάβοι της τοπικής πολιτικής σκηνής έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μια ξεδιάντροπη επιχείρηση κατασκευής "ειδήσεων", την έμπνευση των οποίων θα ζήλευε και ο δάσκαλός τους Γκαίμπελς.

    Τελευταίο, χτεσινό, κρούσμα η ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ εφημερίδα "Αλλαγή", η οποία δε δίστασε να χρησιμοποιήσει δηλώσεις ενός, εκλεκτού των βιομηχάνων της περιοχής, στελέχους της ΝΔ, για να στήσει πρωτοσέλιδα ένα ολόκληρο σενάριο περί δήθεν συνεργασιών που διχάζουν, εμπλέκοντας στο σενάριο ακόμα και αυτήν τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ!

    Το χτεσινό πρωτοσέλιδο ήταν αναμενόμενο, καθώς οι εμπνευστές του δεν κρατούσαν καν τα προσχήματα τις τελευταίες μέρες. Πρώτα παραγγέλθηκε η συνέντευξη του στελέχους της ΝΔ στον "Εθνικό Κήρυκα" και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η "Αλλαγή" για να ολοκληρώσει το σενάριο.

    Στελέχη της παράταξης "Πάτρα Μπροστά" υπενθύμιζαν χτες ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Παν. Κοσιώνης είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη ότι περιμένει επιθέσεις διαφόρων μορφών, κυρίως προβοκατόρικου περιεχομένου, και αυτή η τάση και επίθεση τελικά εκδηλώθηκε. Μέσα σε ένα μήνα είναι ήδη τρία τα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Στη μία περίπτωση δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας ανακάλυψε διάσταση μεταξύ Κοσιώνη και ηγεσίας του ΚΚΕ και εκτιμούσε με βάση την "ανακάλυψή" του ότι "ο Κοσιώνης, θέλει, μπορεί να κατακτήσει τη δημαρχία, αλλά δεν τον αφήνει το ΚΚΕ"! Στη δεύτερη περίπτωση εμφανίστηκε "είδηση" ότι δήθεν κατέβηκε στην Πάτρα η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα για να καταρτίσει το ψηφοδέλτιο του Κοσιώνη! Χτες δόθηκε η συνέχεια με την ανακάλυψη "πρότασης" που κατέθεσε, δήθεν, η ΝΔ "γονυπετής" - έτσι ακριβώς γράφουν - προς το ΚΚΕ, "πρόταση" που προκάλεσε κατά συνέπεια την υγιή αντίδραση του εκλεκτού των βιομηχάνων και την προβολή αυτής της αντίδρασης από την τοπική εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ...

    Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ

    Μετά και τη νέα προβοκάτσια, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ υπενθυμίζει και σημειώνει: "Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τη στιγμή που η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ προειδοποίησε το λαό της Αχαϊας ότι θα βρεθεί μπροστά σε ένα όργιο φημών, προβοκατόρικων και προκατασκευασμένων ειδήσεων από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δημοτικές εκλογές. Με σημερινό όμως πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα "ΑΛΛΑΓΗ" (η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) ξεπερνάει κάθε όριο. Κατασκευάζει ειδήσεις και τις παρουσιάζει σαν γεγονότα. Πρόκειται για κατάντια και αθλιότητα που δεν έχει προηγούμενο.

    Είναι φανερό ότι οι μηχανισμοί αυτοί δεν πρόκειται να διστάσουν μπροστά σε τίποτα στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τη σημερινή δημοτική αρχή και την πολιτική της, αλλά και γενικότερα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

    Γίνονται επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας.

    Είναι κατανοητή η αγωνία τους μπρος στον κίνδυνο που διαβλέπουν για τα συμφέροντά τους από την απήχηση και το κύρος του συνδυασμού που το ΚΚΕ στηρίζει. Του συνδυασμού "ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ", με επικεφαλής τον Π. Κοσιώνη.

    Τους προειδοποιούμε όμως ότι αυτά τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να καρποφορήσουν.

    Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης μας να τους γυρίσουν την πλάτη, να αποδοκιμάσουν τα σχέδιά τους και με τους αγώνες, αλλά και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές να τους καταδικάσουν, αλλάζοντας σελίδα στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ