Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Το ίδιο σκηνικό αναβολών και κωλυσιεργίας

Ανέβαλαν τη διαμόρφωση εισήγησης τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, με ευθύνη των πλειοψηφιών τους

Το σκηνικό της κωλυσιεργίας και της αναβολής των αγώνων επαναλήφτηκε χτες κατά τις χτεσινές συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, τα οποία με ευθύνη των πλειοψηφιών δεν κατέληξαν χτες σε εισήγηση. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να διαμορφώσει εισήγηση ενώ αύριο, Πέμπτη, τα δύο Διοικητικά Συμβούλια θα συνεδριάσουν από κοινού. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ οι δυνάμεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, "Συνεργασία" απέρριψαν την πρόταση της "Δημοσιοϋπαλληλικής ΕνότηταςΕκπαιδευτικών" για πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 10 Μάη και αντί αυτού ψήφισαν πρόταση για έναρξη της συζήτησης για την εισήγηση προς τον κλάδο σήμερα και ορισμό της ημερομηνίας γενικής συνέλευσης προέδρων μετά τη διαμόρφωση της εισήγησης. Επίσης, απέρριψαν πρόταση για κήρυξηαπεργίας, ώστε να γίνουν συγκεντρώσεις έξω από τις νομαρχίες στις 4 Μάη, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

"Αυτό το χιλιοπαιγμένο έργο της κωλυσιεργίας πρέπει να σταματήσει και αυτό που προέχει είναι η προσφυγή το συντομότερο δυνατό στη βάση", τόνισε στο "Ρ" ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Σάββας Σάββας."Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ πρέπει σε σύντομο διάστημα να καταλήξει σε εισήγηση, γιατί αυτό το κρίσιμο διάστημα, δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος", τόνισε. Η ΔΕΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να πάρουν πρωτοβουλίες και να προγραμματίσουν γενικές συνελεύσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη ΔΟΕ

Για μετά την κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ την ερχόμενη Πέμπτη ανέβαλε τη συζήτηση για τη διαμόρφωση εισήγησης προς τον κλάδο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ. Η ΔΕΕ κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ανά βδομάδα, ξεκινώντας από τις 20 Μάη, γενική συνέλευση προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων στις 10 Μάη και απεργιακές κινητοποιήσεις τις μέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στις 12 Ιούνη με καταλήψεις εξεταστικών κέντρων από τις 11 Ιούνη. Επισήμανε, επίσης, ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί πρέπει να αξιοποιηθεί για ενημέρωση και προετοιμασία του κλάδου, ενώ σε ό,τι αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο της εισήγησης τόνισε ότι δεν πρέπει να περιορίζεται στο ζήτημα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αλλά να περιλαμβάνει τα ευρύτερα ζητήματα της ανατροπής του νόμου 2525, της αναβάθμισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ Θανάσης Γκεσούλης μιλώντας στο "Ρ" τόνισε ότι "έχει φτάσει η στιγμή της σύγκρουσης καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο στόχος για αποτροπή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ είναι συγκεκριμένος".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει την κωλυσιεργία (2000-02-10 00:00:00.0)
Χρειάζεται συντονισμός της δράσης (2000-01-25 00:00:00.0)
Με το ζόρι στο συλλαλητήριο (1998-11-14 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγωνιστικής πορείας (1998-05-28 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο διαγωνισμό της ντροπής (1998-05-05 00:00:00.0)
Ο λόγος τώρα στους δασκάλους και καθηγητές (1997-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ