Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΚΡΗΤΗ
Στόχοι και σχέδιο ώστε όλη η Οργάνωση να ανέβει ένα μπόι ψηλότερα

Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας για την ολόπλευρη ισχυροποίηση της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Γενάρη η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Στη Συνδιάσκεψη παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, και από την ΚΝΕ οι Φρίξος Μπρούζγος και Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλη του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε το νέο Συμβούλιο Περιοχής, όπου Γραμματέας επανεξελέγη ο Τζόνι Γκιολίκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι αντιπρόσωποι μετέφεραν πείρα από τη δράση των ΟΒ σε σχέση με την οργάνωση των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, την προσπάθεια στρατολογίας και οικοδόμησης στην περιοχή, ενώ τέθηκαν με αυξημένη απαίτηση ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθοδήγησης των ΟΒ.

Η συζήτηση «δέθηκε» με τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο. Ιδιαίτερα απασχόλησε το πώς θα γίνει βήμα ουσιαστικής βελτίωσης στη λειτουργία και τη συζήτηση στα καθοδηγητικά όργανα, πώς θα γίνει «η ΟΒ πρωταγωνίστρια» για να αντιστοιχηθεί η δράση της Οργάνωσης με τις ανεβασμένες απαιτήσεις του επόμενου διαστήματος, μπροστά στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα της Οργάνωσης και ενόψει των επικείμενων εκλογικών μαχών.

Αναδείχθηκαν η σημαντική πείρα από την παρέμβαση της Οργάνωσης Περιοχής το προηγούμενο διάστημα, σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, η προσπάθεια να επιδρά σε νεανικές συνειδήσεις, να βελτιώνει τον συσχετισμό δυνάμεων, να κερδίζονται περισσότεροι νέοι με τις κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε μια περιοχή, αυτή της Κρήτης, που βρίσκεται στο «μάτι» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μέσω και της βάσης της Σούδας.

Πλούσια ήταν η συζήτηση που αφορούσε την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» σε μια σειρά από συλλόγους σε όλους τους νομούς, την προσπάθεια για την οργάνωση αγώνων για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους φοιτητές, τη δράση ενάντια στην απαξίωση των φοιτητικών συλλόγων και με αφορμή τις εκλογές για τα αντιδραστικά «συμβούλια φοιτητών» στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης η προσπάθεια ανάπτυξης εργατικών αγώνων, η άνοδος του βαθμού οργάνωσης στα σωματεία, ιδιαίτερα στους κλάδους του Επισιτισμού και του Τουρισμού, μέσω και της πρωτοπόρας δράσης των μελών της ΚΝΕ.

Από τη Συνδιάσκεψη τέθηκαν αισιόδοξοι στόχοι και αντίστοιχο σχέδιο δράσης, ώστε όλη η Οργάνωση να ανέβει ένα μπόι ψηλότερα στη μάχη για το κέρδισμα περισσότερων νέων στην υπόθεση του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ