Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Διαμαρτυρία χτες στον Αρειο Πάγο ενάντια στη γενίκευση των πλειστηριασμών

Υπέρ της δυνατότητας των servicers να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού τάσσεται ο εισαγγελέας, σε δύο μήνες η απόφαση

Διαμαρτυρία έξω από τον Αρειο Πάγο ενάντια στο κύμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων που απειλεί τα λαϊκά νοικοκυριά πραγματοποίησε χτες το πρωί το ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα των περιβόητων εταιρειών διαχείρισης (servicers) να επισπεύδουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για λογαριασμό των funds σε βάρος της λαϊκής περιουσίας. «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν το μήνυμα που έστειλε το ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες σωματείων καθώς και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Με τα δικά τους πανό απαίτησαν να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι που ξεσπιτώνουν τον λαό το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Για το ζήτημα αναμένεται να εκδώσει απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο σε δύο μήνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της δυνατότητας των servicers να βγάζουν στο σφυρί σπίτια του λαού τάχθηκε ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Ο ισχυρισμός που φέρεται να προβάλλεται είναι ότι οι εν λόγω εταιρείες είναι γνωστής έδρας και υπόκεινται στους απαιτούμενους ελέγχους από την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τα funds στο εξωτερικό, παρότι και τα δύο «κοράκια» συνεργάζονται.

«Διεκδικούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας», τόνισε σε δήλωσή του ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας να ψηφιστεί νόμος για την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας. «Οσο και να φωνάζουν κάποιοι ότι υπερασπίζονται την πρώτη κατοικία, αυτό είναι κούφια λόγια αν δεν πάρουν απόφαση να γίνει νόμος αυτή η προστασία». Οπως υπενθύμισε, το ΠΑΜΕ έχει δημιουργήσει Επιτροπή ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, στην οποία συμμετέχουν νομικοί, συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο και άλλοι συνδικαλιστές.

«Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι είμαστε σήμερα εδώ μαζί με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς, μαζί με τον λαό και τους οφειλέτες», τόνισε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Στη δήλωσή του κατήγγειλε το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων «που δίνει τη δυνατότητα στα funds να λυμαίνονται την περιουσία του λαού» και αντίστοιχα το νομοθετικό οπλοστάσιο που στοχοποιεί και διώκει τον αγώνα και τη διεκδίκηση. «Οι μαζικοί οργανωμένοι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος έχουν αποδείξει ότι τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός. Γι' αυτό λέμε ότι τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Το κάθε σπίτι που βγαίνει σε πλειστηριασμό να γίνεται σπίτι του κάθε σωματείου, της γειτονιάς, όλου του λαού. Ενας για όλους, όλοι για έναν», ανέφερε.

«Δεν σκοπεύουμε να βάλουμε πλάτη σε αυτήν τη βαρβαρότητα», επισήμανε η Στεφανία Τσαμούρη, εκλεγμένη με τις ταξικές δυνάμεις στο ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Αθήνας. Οπως εξήγησε, οι δικαστικοί επιμελητές είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι που πλήττονται από την πολιτική που γεννά «οφειλέτες και φτώχεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός, να επιστρέψει η οικογένεια στο σπίτι της! (2023-05-09 00:00:00.0)
Σε θέσεις μάχης ενάντια στο ξεσπίτωμα του λαού από τα «κοράκια» (2023-02-21 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας (2023-01-26 00:00:00.0)
Τα funds, οι servicers, οι πλειστηριασμοί και... ο Αρειος Πάγος (2023-01-21 00:00:00.0)
«Γόνιμο» έδαφος για το κεφάλαιο η μόνιμη πτώχευση του λαού (2020-08-28 00:00:00.0)
Δίνουμε μάχη ενάντια στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας (2020-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ