Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Σε θέσεις μάχης ενάντια στο ξεσπίτωμα του λαού από τα «κοράκια»

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι και ενώσεις ΕΒΕ, μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, για να υψώσουν τείχος προστασίας της λαϊκής κατοικίας από τα «κοράκια» των πλειστηριασμών.

Μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με βάση τον σχετικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και τους αντίστοιχους νόμους της ΝΔ, που αναμένεται νέο κύμα πλειστηριασμών για την «εξυγίανση» του τραπεζικού συστήματος, πληθαίνουν και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ έχει ενισχύσει την Επιτροπή του ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ μια σειρά σωματεία σε όλη τη χώρα συντονίζουν τη δράση τους για να μπει φρένο στο μαζικό ξεσπίτωμα του λαού.

Συντονίζονται σωματεία της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο αυτό, εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης απευθύνουν κοινό κάλεσμα σε αγωνιστική ετοιμότητα και κλιμάκωση της πάλης για την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που βγαίνει σε πλειστηριασμό, να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής. Μόνο έτσι θα κοπεί ο αέρας στα "κοράκια" και στις κυβερνήσεις τους», σημειώνουν τα σωματεία και οργανώνουν πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους.

Καλούν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κ.λπ. να απευθύνονται στα σωματεία και στα τηλέφωνα 6944745038, 6971629581, 6947269450, 6999326614.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα Σωματεία: Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Λογιστών, Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αναδεικνύουν ότι με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που θεωρεί νόμιμη τη δυνατότητα servicers να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς, μπαίνουν άμεσα σε υλοποίηση σχεδόν 700.000 πλειστηριασμοί. Και δηλώνουν: «Καμία ανοχή σε αυτούς που βιάζονται να πάρουν τα σπίτια του λαού και στις κυβερνήσεις τους, που όλα αυτά τα χρόνια ψήφισαν μνημόνια και νόμους πάνω στους οποίους στηρίχτηκε και η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου. Αλλωστε είναι αποκαλυπτικό το σκεπτικό της απόφασης, που αναφέρει αναλυτικά τους νόμους όπου στηρίχτηκε από το 2003 έως και το 2020.

Καμία αναμονή για λύσεις από αυτούς που πέρασαν "χαλκά" στον λαό, από όλους αυτούς που ψήφισαν αντιλαϊκούς νόμους και τώρα τάζουν "λαγούς και πετραχήλια" στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα. Ακόμα και όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του νόμου Κατσέλη, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού, όπως και έκανε σε δεκάδες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα. Μόνο ο λαός, οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας.

Τα σωματεία και οι φορείς της πόλης μας έχουν την πείρα να βάλουν φραγμό σε όποιον πάει να βάλει χέρι στα λαϊκά σπίτια. Συκιές, Τούμπα, κέντρο, Βασιλικά: Συνάδελφοί μας έσωσαν τις κατοικίες τους κάτω από την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα του οργανωμένου κινήματος και της γειτονιάς τους».

Απαιτούν εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας. Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς».

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της πόλης, ενάντια στην ένταση των πλειστηριασμών. Και ανακοινώνει στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κ.λπ. να του απευθύνονται άμεσα, όπως και στα σωματεία τους, καθημερινά (τηλέφωνα: 2610226300, 6980303333, 6937896770).

Σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους εργαζόμενους και τον λαό στα δύο νησιά και για έκτακτη ανάγκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949453363

Συλλαλητήριο στον Βόλο

Με σύνθημα «Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική», εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Μαγνησίας οργανώνουν συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα και στους πλειστηριασμούς, την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στον Βόλο, στις 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Το συλλαλητήριο οργανώνουν: Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Καθαριστριών, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ριζομύλου, ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον δρόμο πετιέται οικογένεια ανέργων στη Θεσσαλονίκη(2023-11-10 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία χτες στον Αρειο Πάγο ενάντια στη γενίκευση των πλειστηριασμών(2023-01-27 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας(2023-01-26 00:00:00.0)
Nα πάψουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών(2022-09-21 00:00:00.0)
«Στο σφυρί» λαϊκές κατοικίες από τα κοράκια των τραπεζών(2019-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ