Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο πλευρό της οικογένειας που χάνει το σπίτι της

Την αλληλεγγύη του στην οικογένεια του Χ. Δερβένη και της Μ. Κεντρωτή, που βρίσκονται αντιμέτωποι με έξωση από το σπίτι τους, στα Βασιλικά, το οποίο πλειστηριάστηκε, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θέρμης, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Θυμίζουμε ότι η προγραμματισμένη έξωση της οικογένειας, την 1η Φεβρουαρίου, αποτράπηκε με τη μαζική παρουσία και παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής.

Ενώ, στις 10 Φεβρουαρίου σχεδόν όλοι οι φορείς των Βασιλικών, σε σύσκεψη που έγινε, αποφάσισαν ότι θα υπερασπιστούν την πρώτη κατοικία και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα κοράκι να βάλει χέρι στα σπίτια του κόσμου, και λίγες μέρες μετά πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Θέρμη.

Στο πλαίσιο αυτού του αγωνιστικού δρόμου, που επιβεβαιώνει ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίασή του που έγινε την προηγούμενη βδομάδα.

Ετσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης: Εκφράζει την αλληλεγγύη του στην οικογένεια, συντάσσεται με τους φορείς της περιοχής μας και ζητά να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης.

Ζητά να δοθεί στην οικογένεια η δυνατότητα διακανονισμού του χρέους, όπως ζητά και η ίδια η οικογένεια, ώστε να κρατήσει το σπίτι της αποπληρώνοντας το δάνειο.

Ζητά την άμεση προστασία από τους πλειστηριασμούς με νομοθετική ρύθμιση της πρώτης κατοικίας με κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που τους απελευθέρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ