Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι

Συγκεντρώσεις αύριο και την Πέμπτη στο Παίδων «Αγία Σοφία»

«Συναγερμό» σημαίνουν για τους εργαζόμενους και τους φορείς τους οι γιατροί των παιδιατρικών νοσοκομείων, καλώντας σε πάλη ενάντια στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της Παιδοογκολογικής Μονάδας.

Σημειώνεται ότι η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχε έγκαιρα ενημερώσει για τις εξελίξεις, που σήμερα παίρνουν και τη μορφή νομοσχεδίου. Στο πλαίσιο της οργάνωσης της συλλογικής αγωνιστικής απάντησης, σήμερα Τρίτη πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση και αύριο Τετάρτη συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, στις 8 π.μ., μαζί με συμμετοχή στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο μέχρι το υπουργείο Υγείας. Επίσης, την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς και συλλόγους γονέων, καθώς και συνέντευξη Τύπου.

Για τις παραπάνω εξελίξεις μίλησε και η Σοφία Ζώρη, μέλος της 5μελούς Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες η ΕΙΝΑΠ. Οπως είπε, «για άλλη μια φορά δεν διστάζουν να θυσιάσουν την υγεία του λαού, ακόμη και μικρών παιδιών που παλεύουν απέναντι σε τόσο σοβαρές ασθένειες, για τα επιχειρηματικά συμφέροντα! Δεν διστάζουν να βγάλουν στο σφυρί το μοναδικό ουσιαστικά κέντρο αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου πανελλαδικά». Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει και καλεί στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση κανενός τμήματος ή νοσοκομείου».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου τον λόγο πήραν και εκπρόσωποι νοσοκομειακών γιατρών από μια σειρά ιδρύματα της Αττικής, μεταφέροντας με στοιχεία τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και το προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ