Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πείρα από τη δράση σε σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς

Την Κυριακή 22 Γενάρη ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Τη διαδικασία παρακολούθησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ με επικεφαλής την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, και ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε το νέο Συμβούλιο Περιοχής και τη νέα Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής επανεξελέγη ο Παναγιώτης Κοδέλλας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Συνδιάσκεψη αναδείχθηκε η πείρα από την προσπάθεια της Οργάνωσης για ένα σημαντικό πολιτικό άνοιγμα για την προβολή των θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία και αναδείχτηκαν τα βήματα που έχει μετρήσει σε ζητήματα που αφορούν την καθοδηγητική δουλειά και στη στρατολογία. Αποτυπώθηκε ότι και στη Θεσσαλία υπάρχει ένα σημαντικό, διευρυμένο κομμάτι νέων που παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ώστε πιο πολλοί να συμπορευτούν, μέσα και από τη μάχη των επερχόμενων εκλογών.

Τη Συνδιάσκεψη απασχόλησε η προσπάθεια που έγινε από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία έως και την Πανελλαδική Κατασκήνωση της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της εμπλοκής της χώρας και της περιοχής, για την ανάδειξη του ρόλου των ΝΑΤΟικών βάσεων ως ορμητηρίων πολέμου και στόχο αντιποίνων βάζοντας σε κίνδυνο τον λαό της περιοχής.

Σημαντική εμπειρία μεταφέρθηκε από τα βήματα που μετριούνται σε ό,τι αφορά την παρέμβαση σε σχολεία της περιοχής, ειδικά στη Λάρισα, ξεχωρίζοντας πολύμορφες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Αντίστοιχα θετική πείρα μεταφέρθηκε από τη δράση της ΚΝΕ στη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, τις πρωτοβουλίες που πήρε η Συντονιστική για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τη διεκδίκηση μέσα από τα 5μελή και 15μελή της πόλης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές.

Στους χώρους των πανεπιστημίων ξεχώρισαν οι αγώνες που αναπτύχθηκαν, με τα μέλη της ΚΝΕ που είναι εκλεγμένοι στους Φοιτητικούς Συλλόγους να βρίσκονται μπροστά, απέναντι στο χαράτσι και τους όρους διαβίωσης στις Εστίες στη Λάρισα, για τη σίτιση και τη στέγαση σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα.

Ξεχώρισαν, τέλος, η προσπάθεια που έγινε στις ΟΒ εργαζομένων, η παρέμβαση που αναπτύχθηκε μπροστά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και η διακίνηση του «Οδηγητή» με τις Θέσεις του ΚΣ για το Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ