Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανάπτυξη αντιστάσεων και αγωνιστικών διαθέσεων

Οι Τομεακές Συνδιασκέψεις στην περιοχή ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή

Ολοκληρώθηκαν οι Τομεακές Συνδιασκέψεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλία, με την πραγματοποίηση της 2ης Πανθεσσαλικής Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης, την Κυριακή 5 Απρίλη στη Λάρισα.

Στη Συνδιάσκεψη προσήλθαν αντιπρόσωποι από 4 νομούς της Θεσσαλίας, συζήτησαν μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας τον απολογισμό του απερχόμενου Γραφείουμεταφέροντας τη ζωντανή εμπειρία από τη δράση των ΟργανώσεωντηςΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας της περιοχής, τα σημαντικά βήματα που έγιναν όλο το τελευταίο διάστημα στο άνοιγμα και την επικοινωνία με τη νεολαία στις πόλεις και στην ύπαιθρο, τα σχολεία και τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Μεγάλη υπήρξε κατά την εκτίμηση της Συνδιάσκεψης, η συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη αντιστάσεων και αγωνιστικών διεργασιών στη μαθητική νεολαία, αλλά και σε τμήματα νέων που, με αφορμή τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, συμμετείχαν ενεργά στα μπλόκα του αγώνα. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι η δουλιά της ΚΝΕ στα ΤΕΙ της Θεσσαλίας έχει ανέβει σημαντικά, κάτι που αποτυπώθηκε και στο θετικό αποτέλεσμα των ΠΚΣ, που αύξησαν τη δύναμή τους κατά περισσότερο από 4 μονάδες, αγγίζοντας το 13 %. Δείγμα της αύξησης του κύρους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία αποτελεί και το γεγονός της οικοδόμησης της Οργάνωσης της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο του Βόλου.

Στη Συνδιάσκεψη υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να αναπτυχθεί η ΚΝΕ ακόμη περισσότερο, αξιοποιώντας τις μεγάλες εκφρασμένες δυνατότητες από δεκάδες χώρους σε όλη τη Θεσσαλία. Η σημαντική ανάπτυξη της Οργάνωσης πέρσι, δίνει τη δυνατότητα και αποτελεί τη στέρεη βάση για την ορμητική ανάπτυξή της. Η Οργάνωση της Θεσσαλίας καθόρισε τους στόχους για την ανάπτυξη της πολιτικής και ιδεολογικής παρέμβασης στη νεολαία, τη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τα μέτωπα πάλης που ανοίγει καθημερινά, με στόχο να μπολιαστούν οι νεανικές συνειδήσεις με τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιμονοπωλιακά συνθήματα, ώστε να πείθονται μέσα από την πείρα τους οι νέοι για την ανάγκη συνολικότερων ανατροπών, για την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος των καινοτόμων, του ΚΚΕ.

Οι αντιπρόσωποι της 2ης Πανθεσσαλικής Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ ιεράρχησαν την επικείμενη πολιτική των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών ως ιδιαίτερα σημαντική και καθόρισαν στόχους για την αυτοτελή δουλιά στη νεολαία, με βάση τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει, ως συμβολή στην επιτυχία των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

Τέλος, η Συνδιάσκεψη βράβευσε την πρώτη Νομαρχιακή Οργάνωση στην Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Το βραβείο κατέκτησε η οργάνωση των Τρικάλων. Από τη Συνδιάσκεψη εκλέχτηκε Συμβούλιο Περιοχής και Γραφείο, ενώ Γραμματέας επανεκλέχθηκε ο σ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το σ. Γιάννη Χώτο, Γραμματέα της Θεσσαλίας και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ