• Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 10 Απρίλη, στις 6.30 μμ στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή
  • Ανακοινώσεις από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και την Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη
  • - Με μπαράζ ανακοινώσεων και διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου δίνουν μια πρώτη απάντηση οι δημοκρατικοί πολίτες του Λεκανοπεδίου στην προκλητική επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού... - 1998-04-08 00:00:00.0"/>
  • Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 10 Απρίλη, στις 6.30 μμ στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή
  • Ανακοινώσεις από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και την Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη
  • - Με μπαράζ ανακοινώσεων και διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου δίνουν μια πρώτη απάντηση οι δημοκρατικοί πολίτες του Λεκανοπεδίου στην προκλητική επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού... - 1998-04-08 00:00:00.0" /> Αντιιμπεριαλιστική έκρηξη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 5
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Αντιιμπεριαλιστική έκρηξη
    • Κύμα αντιδράσεων από την αναμενόμενη "ψυχαγωγική" επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού "Λαμπούν" στο λιμάνι του Πειραιά
    • Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 10 Απρίλη, στις 6.30 μμ στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή
    • Ανακοινώσεις από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και την Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

    Με μπαράζ ανακοινώσεων και διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου δίνουν μια πρώτη απάντηση οι δημοκρατικοί πολίτες του Λεκανοπεδίου στην προκλητική επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού, που αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά μεθαύριο Παρασκευή, 10 του Απρίλη.

    ΚΟΠ: Ανεπιθύμητοι

    Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά (ΚΟΠ) καταγγέλλει την επίσκεψη - πρόκληση του πλοίου του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι της πόλης και όσους συνεπικουρούν στις "εκδηλώσεις υποδοχής" και με ανακοίνωσή της καλεί το λαό του Πειραιά και τους φορείς να γυρίσουν την πλάτη στις φιέστες και να αντισταθούν στην υποτέλεια.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΠ έχει ως εξής:

    "Το αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Στόλου, που "επισκέπτεται" τον Πειραιά, στις 10 με 14 Απρίλη, είναι ανεπιθύμητο από τον πειραϊκό λαό.

    Οι εργαζόμενοι της περιοχής με τους μακροχρόνιους αγώνες τους υπέρ της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών, δε θα επιτρέψουν την αποβίβαση στο "Λιμάνι της Ειρήνης", όπως έχει ονομαστεί ο Πειραιάς, των Ράμπο που μεταξύ δύο δολοφονικών αποστολών τους στον Περσικό και στα Βαλκάνια, έρχονται εδώ για να ξεκουραστούν, αλλά και να εθίσουν το λαό στην παρουσία των επικυρίαρχων του πλανήτη.

    Η παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Πειραιά, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους. Οι εργαζόμενοι της πόλης μας γνωρίζουν πολύ καλά τον πραγματικό ρόλο των Αμερικάνων. Είναι αυτοί που επέβαλλαν την 7χρονη χούντα στη χώρα μας. Είναι αυτοί που διαμέλισαν την Κύπρο και που τώρα θέλουν να επιβάλουν τη δική τους λύση. Είναι αυτοί που μακελεύουν τους λαούς. Τα αποτυπώματά τους είναι ακόμα νωπά στη Βοσνία και το Ιράκ.

    Τα σχέδιά τους για ΝΑΤΟποίηση και διαμελισμό του Αιγαίου, έχουν απροκάλυπτα εκδηλωθεί εδώ και καιρό. Η επιβολή οικονομικών και στρατιωτικών μέτρων ενάντια σε όποια χώρα δεν πειθαρχεί στις επιδιώξεις τους, είναι η μόνη "δημοκρατία" που γνωρίζουν. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και γενικότερα ο ελληνικός λαός, δεν υποτάσσονται στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, δεν πειθαρχούν στα σχέδιά τους, δεν μπαίνουν κάτω από την μπότα τους.

    Η άφιξη του πλοίου του 6ου Στόλου εντάσσεται στην αυξημένη δραστηριότητα του Αμερικανού πρέσβη, Ν. Μπερνς, που γυρνά όλη την Ελλάδα, υπερβαίνοντας κάθε όριο διπλωματικής πρακτικής με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, επεμβαίνοντας ωμά στα εσωτερικά μας ζητήματα, προκειμένου να επιβάλλει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

    Η "επίσκεψη" του πλοίου του αμερικάνικου στόλου θα είναι το πρώτο βήμα για να μετατραπεί ο Πειραιάς σε "αναψυκτήριο" των πληρωμάτων του 6ου Στόλου, όπως ακριβώς ήταν επί χούντας. Ετσι, εκτός από ξέφραγο αμπέλι και βάση εξόρμησης για την πραγματοποίηση των τυχοδιωκτικών σχεδίων της "νέας τάξης", η Ελλάδα με τη δουλική συγκατάθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προσφέρει και τα λιμάνια της για την ξεκούραση των "Ράμπο". Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί να προωθηθεί το νέο πνεύμα "σύσφιξης" των σχέσεων του λαού με τους δολοφόνους της Ειρήνης. Μεταξύ άλλων προβλέπεται και η επίσκεψη του κοινού στο πλοίο και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή "τοπικών φορέων", αλλά και η έξοδος των πληρωμάτων στην πόλη για "ψυχαγωγία". Η τακτική αυτή εφαρμόζεται στα πλαίσια του "εκσυγχρονισμού" της εξάρτησης και της εξουδετέρωσης των αντιαμερικανικών - αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων του ελληνικού λαού.

    Η Νομαρχία και ο Δήμος του Πειραιά επωμίζονται τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην περίπτωση που κάνουν πράξη τελικά την πρόθεσή τους, να οργανώσουν φιέστες για τους Αμερικάνους. Θα βρουν αντιμέτωπο και ενωμένο το λαό του Πειραιά. Θα συγκρουστούν με την αποφασιστικότητα και τη θέληση των Πειραιωτών να αντισταθούν στην υποτέλεια και στην πρόκληση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

    Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, καλεί τον Πειραϊκό λαό, τη νεολαία σε αγωνιστική κινητοποίηση για να διώξουν τους Ράμπο των ΗΠΑ από τον Πειραιά.

    Καλεί τους φορείς της πόλης, όχι μόνο να γυρίσουν την πλάτη και να μην πάρουν μέρος στις προετοιμαζόμενες φιέστες, αλλά να καταγγείλουν και τους οργανωτές τους, σαν συνεργούς των Αμερικάνων δολοφόνων της Ειρήνης.

    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ".

    ΠΕΔΥΕ: έρχονται σαν επικυρίαρχοι

    Με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας,την Παρασκευή 10 Απρίλη στις6.30 μμ,στην Πλατεία Κοραή,απαντάει η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ),στην πρόκληση της επίσκεψης του αντιτορπιλικού του 6ου Στόλου, στον Πειραιά.

    Η ΠΕΔΥΕ με ανακοίνωση - κάλεσμα καλεί το λαό, τις μαζικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, τη νεολαία, κάθε πατριώτη και πατριώτισσα να εμποδίσουν με πολύμορφες δραστηριότητες, την επίσκεψη - πρόκληση. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: "Το αμερικανικό αντιτορπιλικό "Λαμπούν" έρχεται στο λιμάνι, ύστερα από την απαράδεκτη στάση του Αμερικανού πρεσβευτή, κ. Μπερνς, που προκάλεσε και την οργή του προέδρου του Κοινοβουλίου, ύστερα από την προκλητική στάση των Αμερικανών στην περιοχή των Βαλκανίων, ύστερα από την επιθετική τους στάση στο Ιράκ, ύστερα από την εξαθλίωση και τη γενοκτονία που επιβάλλουν σε πολλούς λαούς. Ερχονται σαν επικυρίαρχοι στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας, στο "Λιμάνι της Ειρήνης"". Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Ο ελληνικός όπως και όλοι οι λαοί, γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Είναι αυτοί: που έφεραν την 7χρονη χούντα στη χώρα μας, που ενθάρρυναν και συγκάλυψαν την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, που και σήμερα προωθούν τη ΝΑΤΟποίηση και το διαμελισμό του Αιγαίου, που με την πολιτική τού "διαίρει και βασίλευε" και τη στρατιωτική επέμβαση, διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία και άναψαν τη φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια, που γενικότερα παίζουν το ρόλο του ιμπεριαλιστή κατακτητή, των φονιάδων των λαών, που συμπεριφέρονται στη χώρα μας σαν σε αμερικάνικη επαρχία".

    Καταλήγοντας υπογραμμίζεται:

    "Φίλοι και φίλες της Ειρήνης, μπροστά σε μια κυβέρνηση που υποκλίνεται στους νέους κατακτητές, δηλώνοντας ουσιαστικά το "Ιδού η χώρα σας". Ο πειραϊκός λαός και ευρύτερα ο ελληνικός λαός οφείλει να υψώσει το δικό του ανάστημα, όπως έκανε πάντα. Είναι χρέος όλων μας, να εντείνουμε την πάλη ενάντια στους φονιάδες των λαών, Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ".

    ΚΝΕ: οι νέοι δε θα "μασήσουν"

    Με αφορμή την προκλητική επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού "Λαμπούν" στο λιμάνι του Πειραιά, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα ανακοίνωση - καταγγελία, με την οποία ξεσκεπάζει τις δήθεν εθιμοτυπικές επισκέψεις των ιμπεριαλιστών.

    Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

    "Η επίσκεψη αυτή σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί τις σχέσεις φιλίας των δύο λαών. Είναι μια επίσκεψη που σαν στόχο έχει να παραπλανήσει το λαό και τη νεολαία για το ρόλο των ΗΠΑ. Να καλλιεργήσει την αυταπάτη ότι οι Αμερικάνοι δεν έχουν κακό σκοπό, μπορούν σήμερα να είναι δύναμη - εγγυητής της ειρήνης και της ευημερίας των λαών. Να αμβλύνει το αντιαμερικανικό και αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του ελληνικού λαού και της νεολαίας του.

    Ομως τα σχέδια κυβέρνησης και Αμερικάνων δε θα περάσουν. Οι νέοι της πατρίδας δεν πρόκειται να αθωώσουν τις ΗΠΑ για το ρόλο του σφαγέα των λαών που έχουν αναλάβει. Γνωρίζουμε καλά την πολιτική τους στα Βαλκάνια, που έπνιξε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας στο αίμα. Γνωρίζουμε καλά την πολιτική τους που οδηγεί σε νέα πολεμική σύρραξη σε όλα τα Βαλκάνια, με αφετηρία το Κοσσυφοπέδιο. Γνωρίζουμε καλά την πολιτική τους που οδηγεί στο μοίρασμα του Αιγαίου και τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου. Γνωρίζουμε καλά το ρόλο τους για την υποταγή της χώρας στα σχέδιά τους με το δόγμα Τρούμαν, τις δολοφονίες αγωνιστών της ειρήνης σαν τον Νικηφορίδη, τον Λαμπράκη και δεκάδες άλλους ανώνυμους.

    Το αντιιμπεριαλιστικό πνεύμα του λαού και της νεολαίας δε θα υποταχθεί στα σχέδιά τους. Δηλώνουμε στον Μπερνς και τους Αμερικάνους ότι απέναντί τους δεν έχουν την υποτελή κυβέρνηση των "Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ"... Απέναντι τους θα βρουν το λαό και τη νεολαία που έχουν αξιοπρέπεια, που δεν υποτάχθηκαν και δε θα υποταχθούν ούτε και τώρα στον ιμπεριαλισμό. Καλούμε τη νεολαία μαζικά, μαχητικά, με δύναμη και πάθος να εκδηλώσει τα αντιαμερικανικά - αντιιμπεριαλιστικά της αισθήματα. Η αναψυχή που ετοιμάζουν οι διάφοροι κολαούζοι των ιμπεριαλιστών για τους Αμερικάνους δε θα περάσει".

    Η ανακοίνωση - καταγγελία κλείνει με την αντίθεση των νέων κομμουνιστών στα εγκληματικά σχέδια της νέας τάξης. Υπογραμμίζεται με έμφαση:

    "Η Ελλάδα δε θα γίνει τόπος αναψυχής και τουρισμού των ιμπεριαλιστών, για να υλοποιούν τα δολοφονικά τους σχέδια ενάντια στους λαούς της περιοχής. Οι νέοι δε θα "μασήσουν" στις δήθεν εθιμοτυπικές επισκέψεις φιλίας των δολοφόνων του Κλίντον".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ