Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Καμιά ανοχή σε ρατσιστικές ενέργειες

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,με ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Απολογιστική του Συνέλευση, προχτές, καταδικάζει τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας σε βάρος Αλβανών οικονομικών μεταναστών σε ορισμένα χωριά της χώρας, με το πρόσχημα της εγκληματικότητας.

Στο ψήφισμα τονίζονται τα εξής:

"Η υστερία ενάντια στους μετανάστες, ο ρατσισμός και ξενοφοβία που οξύνονται το τελευταίο διάστημα, είναι αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης πολιτικής αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τις πραγματικές αιτίες της αύξησης της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη ιδεολογική επίθεση αντιπαράθεσης Ελλήνων και ξένων εργαζομένων και με τη συμμετοχή αρκετών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τελικό στόχο τη διάσπαση του λαϊκού κινήματος και την επιβολή των αντιλαϊκών σχεδίων του πολυεθνικού κεφαλαίου στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη μαζί μ' εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που συμμετέχουν σ' αυτά τα σχέδια για την περιοχή αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες για την ανοχή που δείχνουν στις ρατσιστικές αυτές ενέργειες και σε όσους τις καθοδηγούν. Εχουν μεγάλες ευθύνες για τη στυγνή και απάνθρωπη εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών στη χώρα μας από τους εργοδότες, αφού δεν εφαρμόζονται οι νόμοι που ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους Ελληνες εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές και τα ρατσιστικά φαινόμενα σε βάρος των Αλβανών και άλλων ξένων μεταναστών και αποφασιστικά να απαιτήσουμε όλοι οι ξένοι εργάτες να έχουν πλήρη δικαιώματα, όπως και οι Ελληνες εργαζόμενοι.

Καλούμε Ελληνες και ξένους εργαζόμενους, ενωμένα και αποφασιστικά, να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει η πλουτοκρατία, η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, πολιτική της ανεργίας, της έντασης, της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης, πολιτική που γεννάει την κάθε είδους εγκληματικότητα. Να αγωνιστούμε για να επιβάλουμε φιλολαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ