Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ
Αλλάζει ο φορέας, μένουν τα προβλήματα

Συζητήθηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο

Την πρόταση του ΚΚΕ, για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, μετέφερε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας, που προβλέπει την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο πυροσβεστικό σώμα, ο βουλευτής του Αχιλλέας Κανταρτζής,τασσόμενος κατά του κυβερνητικού νομοθετήματος, που κάθε άλλο παρά συμβάλλει στο οξύτατο πρόβλημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως το πρόβλημα της δασοπυρόσβεσης δεν είναι οργανωτικό, αλλά πολιτικό, αφού τα δάση παραδίδονται βορά στις δυνάμεις της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα δεν παρέχονται κονδύλια για την οργάνωση της δασοπροστασίας. Σημείωσε ότι η μεταφορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε τίποτε δε θα λύσει το πρόβλημα, αφού αυτό απλά μεταφέρεται σε.. άλλο φορέα χωρίς να λύνεται. Επισήμανε δε ότι στόχος του νομοθετήματος είναι και ο περιορισμός των δημοσιονομικών εξόδων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας υπεραμύνθηκε του νομοθετήματός του, καταγγέλλοντας τους δασοπυροσβέστες για "συντεχνιακή συμπεριφορά" και "πολιτικές σκοπιμότητες", επιρρίπτοντας ευθύνες και για τη φωτιά του Σέιχ - Σου.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία των δασών που δεν εφαρμόζεται με το νομοσχέδιο. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μόσχος Γικόνογλου, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ