Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δύο περιπτώσεις

Ασφαλώς και η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη εκφράζει το λαϊκό αίσθημα και της αξίζει ο έπαινος. Αλλά και αυτή η συνωμοσία της σιωπής σε βάρος του ΚΚΕ είναι εξοργιστική.

Αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις: Στο "Φλας" ούτε ο Π. Τσίμας, ούτε ο Ν. Κακαουνάκης, παρότι αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα, δεν είπαν τίποτε για την Επερώτηση του ΚΚΕ. (Ο Π. Τσίμας αναφέρθηκε εμμέσως διαβάζοντας ένα σχόλιο της "Ελευθεροτυπίας", το οποίο ανέφερε την Επερώτηση). Μάλιστα ο Π. Τσίμας παραδέχτηκε ότι ο Απ. Κακλαμάνης εξέφραζε το λαϊκό αίσθημα αλλά δεν έπρεπε να πει αυτά τα πράγματα. Για τον Γ. Παπανδρέου, είπε, ότι ήταν ορθή η απάντησή του, αλλά δεν έπρεπε να βροντήξει πίσω του την πόρτα της Βουλής και έβγαλε το αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών στον αέρα για να υποστηρίζει ξανά όσα είπε στη Βουλή. Ο Κακαουνάκης προχώρησε παραπέρα, λέγοντας ότι ο Κακλαμάνης πριονίζει την καρέκλα του Σημίτη.

Τι να πει κανείς, εκτός του να μη θυμηθεί τον ποιητή που έλεγε: "Και σύ τσούλα των δήμιων επιστήμη/ της αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα. Και σύ πρόστυχη πένα και μολύβι/ του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ