Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημαγωγική παρέμβαση Εβερτ

Περίσσεψαν οι φιλολαϊκές και δημαγωγικές κορόνες, καθώς και οι υψηλοί τόνοι κριτικής προς την κυβέρνηση, στη χτεσινή παρέμβαση του Μ. Εβερτ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποκρύψουν την ουσιαστική σύμπλευση επί της ουσίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζοντας την "αυτόνομη" πορεία του, μίλησε χτες σε εκδήλωση κομματικών φίλων του, όπου ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, επικαλούμενος τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης, ο οποίος βρίσκεται ταυτόχρονα συνεχώς μπροστά σε ανυπόστατα και εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία δόλια και καιροσκοπικά χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να εκβιάζει την κοινή γνώμη. Παράλληλα συκοφαντεί όσους αντιστέκονται και τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν. Στην πολιτική αυτή, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει τη συμπαράσταση των διαπλεκομένων συμφερόντων και των "γυρολόγων των ιδεολογιών".

Στο "διά ταύτα" ο Μ. Εβερτ περιορίστηκε σε γενικόλογες εκκλήσεις περί "συγκρότησης πανστρατιάς ηθικής ανάτασης, κοινωνικής ανασυγκρότησης και εθνικής αφύπνισης"!

Στο μεταξύ, ο Κ. Καραμανλής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην "Ελευθεροτυπία", απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής των 6 διαγραμμένων βουλευτών, αλλά και του Αντ. Σαμαρά. Ταυτόχρονα, επέμεινε στην κάλυψη της ακροδεξιάς πτέρυγας, με το επιχείρημα ότι "εμένα με ενδιαφέρει το σήμερα και το αύριο", αλλά "δεν πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στην πορεία και φυσιογνωμία του κόμματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ