Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέκκλιση από την εφαρμογή της Σένγκεν

Συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης

Παρέκκλιση από την πιστή εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης Σένγκεν για τη χορήγηση βίζας, ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών η Ενωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, μετά από τις σοβαρές επιπτώσεις που παρουσιάστηκαν στον ελληνικό τουρισμό και το εμπόριο. Σε συνέντευξη Τύπου χτες στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 1998 έχει ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των αφίξεων τουριστών από τις γειτονικές αγορές της Βαλκανικής, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου "Μακεδονία", μειώθηκαν κατά 31% οι αφίξεις από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης προς τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και οι γουνοποιοί, αφού από την ημέρα εφαρμογής της Σένγκεν μέχρι και σήμερα η ζημιά τους υπολογίζεται σε 130 εκατομμύρια δολάρια, πορεία που αν συνεχιστεί θα οδηγήσει τον κλάδο σε δραματική συρρίκνωση.

Σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα με πρωτοβουλία της HELEXPO ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Ν. Σκουλάς, ιδιαίτερα για τον τομέα του Τουρισμού ανακοίνωσε ότι με δαπάνες του ΕΟΤ θα γίνει πρόσληψη 12 ατόμων στο προξενείο της Μόσχας, παράλληλα με την επάνδρωση του προξενείου με τρία ακόμη τερματικά για την επίσπευση των διαδικασιών και την εξυπηρέτηση των δεκάδων ανθρώπων που καθημερινά ζητούν βίζα για την Ελλάδα.

  • Συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα τη Συνθήκη Σένγκεν οργανώνει σήμερα Τετάρτη 8 Απρίλη και ώρα 7.30 μμ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Αμφιθέατρο 3) το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος γιατί... "φακέλωμα και δημοκρατία δε συμβιβάζονται"...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ