Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταλυτική παρέμβαση στη νεολαία

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Εύβοιας της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Η πορεία της Οργάνωσης Εύβοιας της ΚΝΕ από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη, καθώς και οι στόχοι της για το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν κατά τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Εκλέχτηκε νέο 15μελές Νομαρχιακό Συμβούλιο και νέα 3μελής Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Η Συνδιάσκεψη έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας για τη δράση και ανάπτυξη της Οργάνωσης και μεταφέρθηκε η εμπειρία των αντιπροσώπων από το ΤΕΙ και τις άλλες Οργανώσεις του νομού.

"Η ΝΟ Εύβοιας τη χρονιά που πέρασε έκανε θετικά βήματα, ανοίχτηκε στη νεολαία της περιοχής, έδωσε πολλές μάχες στα διάφορα μέτωπα που ανοίχτηκαν και παγίωσε τις θέσεις της με τη δράση της στη Χαλκίδα και τον υπόλοιπο νομό. Ομως παρουσίασε και αδυναμίες", διαπιστώνεται στην εισηγητική έκθεση δράσης. Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η δράση των ΟΒ στο ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου δόθηκε το πολιτικό στίγμα της αντεπίθεσης, με πολύμορφους αγώνες. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς οι ΠΚΣ στις σπουδαστικές εκλογές αναδείχτηκαν σε δεύτερη δύναμη - με αύξηση των δυνάμεών τους κατά 50% - στη ΣΔΟ, ενώ ήταν τρίτη δύναμη στη ΣΤΕΦ.

Τα μέλη της Οργάνωσης Εύβοιας της ΚΝΕ, με βάση τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου της και της Συνδιάσκεψης ρίχνονται στη μάχη με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, καλύτερα εξοπλισμένοι με την αστείρευτη ιδεολογία του ΚΚΕ, το μαρξισμό - λενινισμό και προλεταριακό διεθνισμό, για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, με πρώτους την ανάπτυξη της οργάνωσης (νέες στρατολογίες) και το δυναμικό μπάσιμό της στη μάχη των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποφασίστηκε να δοθεί στους δεσμούς της Οργάνωσης με την εργαζόμενη νεολαία, τη σπουδάζουσα σε ΟΑΕΔ, Νυχτερινά, ΙΕΚ, καθώς και τους άνεργους νέους της περιοχής της ΒΚ Εύβοιας και της Χαλκίδας, αλλά και το αγροτικό κίνημα. Κοινή διαπίστωση των αντιπροσώπων ήταν ότι "η οργάνωση της Εύβοιας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, χρειάζεται, όμως, επιτάχυνση των ρυθμών, ούτως ώστε να είναι καταλυτική η συμβολή της νεολαίας στην οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης".

Αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και στην πολυμέτωπη αντεπίθεση που πρέπει να αναπτύξει η ΚΝΕ, με κύριο το μέτωπο της εργαζόμενης νεολαίας, έκανε στην παρέμβασή του ο Λ. Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, επισήμανε δε ότι η πολύμορφη λειτουργία των ΟΒ είναι το κλειδί για "γερή και μαζική ΚΝΕ", για την οικοδόμηση του μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ