Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κούβα ο Νίκος Σοφιανός

Αναχωρεί σήμερα Τετάρτη αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για διήμερη επίσκεψη στην Κούβα, μετά από πρόσκληση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας. Την αντιπροσωπεία της Οργάνωσης αποτελούν ο Νίκος Σοφιανός,Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και η Νέλλη Γεωργοπούλου,μέλος του ΚΣ.

Η εξαήμερη επίσκεψη της ΚΝΕ πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ηγεσίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας και με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την ίδρυσή της. Εχει χαρακτήρα διμερή και αποσκοπεί στο να βαθύνουν οι σχέσεις και η συνεργασία των δύο Οργανώσεων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία, σε εργοστάσια, αλλά και σε σημαντικά μνημεία της νεότερης και παλαιότερης ιστορίας του κουβανικού λαού. Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα επισκεφτεί και το μνημείο όπου έγινε η ταφή της σορού του Τσε Γκεβάρα στην επαρχία της Βίλα Κλάρα.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ θα συναντηθεί στη διάρκεια της παραμονής του με τον Α Γραμματέα της Εθνικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας Οτο Ριβέρο Τόρες,ενώ συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και με την ΚΕ του ΚΚ Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ