Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ
Για τη νεοφιλελεύθερη "Διεθνή"

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Τα δεκαπέντε σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) που πραγματοποίησαν χτες σύνοδο στο Λονδίνο συμφώνησαν ότι η "Σοσιαλιστική Διεθνής" είναι αναγκαίο να συνεχίσει να υπάρχει και επίσης ότι ο πολιτικός διάλογος με κόμματα όπως το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα είναι απαραίτητο να συνεχιστεί.

"Ολος ο σοσιαλιστικός κόσμος αναγνωρίζεται σε αυτό το θεσμικό όργανο", δήλωσε ο πρώτος γραμματέας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ έχει προσκαλέσει στη βρετανική πρωτεύουσα για συνομιλίες οχτώ σοσιαλιστές πρωθυπουργούς της ΕΕ και αρχηγούς σοσιαλιστικών, εργατικών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων κρατών - μελών της.

Στο "επίκεντρο" αυτών των συνομιλιών είναι η δημιουργία ενός κινήματος της κεντροαριστεράς, που θα "εκτείνεται" από τους Σοσιαλδημοκράτες μέχρι τους Αμερικανούς Δημοκρατικούς. Ο κ. Μπλερ υπερασπίζεται δημόσια αυτήν την ιδέα από τον περασμένο Φλεβάρη.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ανέφερε ότι η παραπάνω ιδέα του Τ. Μπλερ προσκρούει στις αντιρρήσεις πολλών σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης και δήλωσε: "Υπαναχωρήσαμε σε μία συμβιβαστική φόρμουλα" για τον πολιτικό διάλογο.

Συμφωνήθηκε να γίνεται μελλοντικά πολιτικός διάλογος στο πλαίσιο "φόρουμ" με τη συμμετοχή των δημοκρατών, καθώς επίσης και να ανοίξει διάλογος με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας και με το κόμμα του Βραζιλιάνου Προέδρου Ενρίκε Καρντόζο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ