Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το "δίκιο" του πιστού υπαλλήλου

Εχει απόλυτο δίκιο ο εκπρόσωπος του Στ. Ντιπάρτμεντ, ο οποίος έσπευσε αμέσως να απλώσει τις προστατευτικές φτερούγες της "υπερδύναμης" πάνω από τον υπάλληλό της στην Αθήνα, Ν. Μπερνς.

"Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της υπουργού Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, και επιτελεί άριστο έργο στην Αθήνα", τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιμ Φόλεϊ, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή την κριτική που δέχτηκε ο κ. Μπερνς από τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Σημείωσε, επίσης, πως σε ό,τι αφορά την επίτευξη ενός ανώτερου επιπέδου στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, υπάρχουν μερικά θέματα που αφορούν ανησυχίες γύρω από την τρομοκρατία και μερικά εμπορικά ζητήματα, νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία παρουσίασε "ως πιστός υπηρέτης των αμερικανικών συμφερόντων και εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών και του Προέδρου".

Καμία σημασία δεν έχει, βέβαια, αν τα αμερικανικά συμφέροντα συνθλίβουν αυτά των αυτόχθονων ιθαγενών. Για αυτούς, εξάλλου, έχουν τοποθετήσει θεματοφύλακες, όπως η κυβέρνηση Σημίτη για παράδειγμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ