Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ
Αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες υγείας η κυβέρνηση!
  • Ομολογία του υφυπουργού Υγείας χτες στη Βουλή
  • Στρ. Κόρακας: Οι κάτοικοι αγωνίζονται

"Δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε όλα τα κενά του συστήματος". Αυτή την ομολογία έκανε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας Εμμανουήλ Σκουλάκης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα,για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των κατοίκων των νησιών Σάμου και Ικαρίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών βρίσκονται σε διαδικασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των ακριτικών νησιών.

Ο υφυπουργός Υγείας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ιδίως όσον αφορά τις υπηρεσίες της υγείας. Παράλληλα... παρέπεμψε στις διατάξεις του πρόσφατου νομοσχεδίου για την υγεία και τα κονδύλια του προϋπολογισμού που προβλέπονται. Αυτά χωρίς να απαντήσει στα συγκεκριμένα προβλήματα των δύο νησιών, σχολιάζοντας απλά πως είναι... λογικό οι κάτοικοι κάθε περιοχής της Ελλάδας να ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών!

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα δύο νησιά, κάνοντας λόγο για "ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες" και καταστάσεις όπου "τίποτε δεν είναι αρκετό". Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ελλείψεις προσωπικού, την ανεπάρκεια των κονδυλίων, ακόμα και για την πληρωμή των εργαζομένων, καθώς και τη μη κάλυψη θέσεων τόσο σε παραϊατρικό προσωπικό όσο και σε ειδικότητες γιατρών. Ειδικά για την Ικαρία, ανέφερε πως στις 100 θέσεις προσωπικού που προβλέπονται είναι καλυμμένες μόνο 40, υπάρχουν μόνο 9 γιατροί, ενώ από τα τρία ασθενοφόρα που υπάρχουν μπορούν να λειτουργήσουν μόνο τα δύο. Κατέληξε υπενθυμίζοντας στον υφυπουργό ότι οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν αυτή την κατάσταση και γι' αυτό προχωρούν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ