Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
Να επιβληθεί η διπλωματία των λαών

Την ετήσια συνεστίασή τους διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, "ΝΔΕ Βόλου",την περασμένη βδομάδα, εκδήλωση που αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα, για να απευθυνθεί το πλατύ κάλεσμα της Επιτροπής προς όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, για να συστρατευτούν στο κίνημα της ειρήνης και να μπουν φραγμός στον παραλογισμό της Νέας Τάξης των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής,ενώ χαιρετιστήριο απέστειλε προς το προεδρείο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Τσανής.Από τη μεριά της ΝΔΕ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Σοφία Τσουρβελούδη,που υπογράμμισε την ανάγκη η νεολαία να μπει στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να παλέψει στο πλευρό του φιλειρηνικού κινήματος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χάρης Ρούσσης,πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε: "Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προωθημένη ΝΑΤΟική βάση. Με τη λειτουργία των στρατηγείων της Λάρισας, τη βάση του Ακτιου, το πεδίο βολής της Κρήτης, τον ελληνικό στρατό να συμμετέχει στις δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, σαν μια διμοιρία του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησε η έδρα της να είναι η Θεσσαλονίκη".

Στη συνέχεια, αφού εξέφρασε την ανησυχία των φίλων της ειρήνης για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Κόσσοβο και όχι μόνο, εξαιτίας της επεμβατικής και δολοφονικής πολιτικής των ΗΠΑ και ΕΕ, για τους λαούς της περιοχής, κάλεσε με τη μεγαλύτερη ενδυνάμωση του μαχητικού φιλειρηνικού κινήματος να "επιβληθεί από το λαό, η διπλωματία της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της κοινωνικής δικαιοσύνης".

Οι φίλοι της ειρήνης, τέλος, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μάη στις πολύμορφες δραστηριότητες που ετοιμάζουν, στα πλαίσια του 20ού Δεκαήμερου Ειρήνης, με αποκορύφωμα την πορεία ειρήνης στην πόλη του Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ