Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ενα βήμα μπροστά για την ισχυροποίηση της ΚΝΕ

Πιο πλούσια σε εμπειρία από τη δράση στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και κατοικίας της νεολαίας και με αυξημένες ευθύνες βγαίνει η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ από τη 16η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Τις εργασίες παρακολούθησε αντιπροσωπεία του Κόμματος αποτελούμενη από τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Ελένη Μπέλλου και το μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ Κώστα Αβραμόπουλο, ενώ από το ΚΣ της ΚΝΕ η Νένα Νικοπολιτίδου. Εκλέχτηκε νέος γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ο Δημήτρης Τσιντικίδης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τέθηκε στο επίκεντρο του προβληματισμού το πώς θα ισχυροποιηθεί παραπέρα η Οργάνωση αναπτύσσοντας τον πρωτοπόρο, επαναστατικό ρόλο της ως νεολαία του ΚΚΕ, που συμβάλλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του Μετώπου στην πάλη για το σοσιαλισμό με βάση την απόφαση του 17ου Συνεδρίου.

Στα δύο χρόνια που πέρασαν, η Οργάνωση της Θεσσαλονίκης έδωσε σοβαρές πολιτικές μάχες στο πλευρό του Κόμματος στην παραπάνω κατεύθυνση. Για το επόμενο διάστημα μπήκε στο συνολικό σχεδιασμό της Οργάνωσης η σταθερή οργανωμένη παρέμβαση της ΚΝΕ στους χώρους εργασίας (εργοστάσια, νέες τεχνολογίες, κατασκευές), κι εκπαίδευσης (χώροι κατάρτισης, σχολεία) της νεολαίας. Καθώς κι η δημιουργία επιτροπών στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Η Οργάνωση ανέπτυξε δράση στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και κατοικίας των νέων της Θεσσαλονίκης. Συγκροτήθηκε η τοπική γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ συμβάλλοντας στις αρχαιρεσίες των Σωματείων, στη μαζικοποίηση των σωματείων με εγγραφές νέων μελών, στη συσπείρωση νεολαιίστικων μαζικών φορέων (π.χ., Σύλλογο Δημοσίων ΙΕΚ, 7μελές ΔΣ του ΟΑΕΔ) σε αυτή, με βάση την πλατφόρμα του ΠΑΜΕ. Αποκορύφωμα της μέχρι σήμερα δράσης αποτελεί η δημιουργία Λέσχης Νέων με αντικείμενο την πολιτιστική δραστηριότητα. Παράλληλα έγιναν διεργασίες στο χώρο των μαθητών. Με κινητοποιήσεις των μαθητικών συμβουλίων ενάντια στην «αξιολόγηση», στα προβλήματα σχολικής στέγης, στο μεθοδευμένο αυταρχισμό. Αναπτύχθηκε, επίσης, ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση μέσα στην τάξη απέναντι στα διάφορα ευρωενωσιακά ιδεολογήματα.

Η Ελένη Μπέλλου μιλώντας στη Συνδιάσκεψη σημείωσε μεταξύ άλλων την ανάγκη έντασης των εργασιών του Κόμματος για τη δημιουργία μορφωτικού ρεύματος στη νεολαία, για την αναζωογόνηση του νεολαιίστικου κινήματος, την όξυνση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής και με φαινόμενα εκφυλισμού. Την ανάγκη να συμβάλει η ΚΝΕ στην κινητοποίηση δυνάμεων στο πλευρό του Κόμματος καθώς και στη δράση της ΚΝΕ σε φορείς συσπείρωσης της νεολαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει αύριο τις πύλες του (2002-07-18 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή του νεολαιίστικου κινήματος (2002-07-14 00:00:00.0)
Κοινή διαπίστωση η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων της νεολαίας (2001-12-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-12-06 00:00:00.0)
Γιάννης Κυριακίδης (1997-05-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ