Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ... ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΤΙΓΑ: «Υπάρχει μια πρόχειρη απάντηση: να φορολογηθούν οι πλούσιοι, το μεγάλο κεφάλαιο, αυτοί που έχουν τα μεγάλα κέρδη (...) Ξεχνιέται ότι το κεφάλαιο πάντα ήταν ευκίνητο και τώρα είναι ακόμα πιο πολύ (...) Πηγαίνει όπου βρίσκει κατάλληλες συνθήκες για την αποδοτική επένδυσή του και προπάντων χαμηλή φορολογία και χαμηλό κόστος εργασίας (...) και μας αφήνει το σκληρό δίλημμα: ή κοινωνικό κράτος ή επενδύσεις (και θέσεις εργασίας) (...) Η ανεργία είναι η μάστιγα της εποχής μας. Ισως κάποτε να βρεθεί κάποια λύση του προβλήματος. Μέχρι τότε όμως μήπως επιβάλλονται κάποιες ελαστικότητες;» (ο Γ. Κουμάντος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΑ: «Εως το τέλος του έτους η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νέο θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) των ασφαλιστικών ταμείων με στόχο να διασφαλιστεί σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η βιωσιμότητά τους» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΙ ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ...ΕΔΑΦΙΟ; «Ας προσθέσουμε ένα σχετικό εδάφιο στο Σύνταγμα για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αρκεί αυτά να είναι πράγματι μη κερδοσκοπικά, να είναι πράγματι πανεπιστήμια και όχι μεταπτυχιακά σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων. Και βεβαίως, αρκεί αυτά να δέχονται φοιτητές μόνο με αξιοκρατικά βαθμολογικά κριτήρια και όχι εισοδηματικά και να εκλέγουν τους καθηγητές τους με αμιγώς ακαδημαϊκές διαδικασίες» (ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής).

ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ... «Ο σκληρός πυρήνας των αρμοδιοτήτων του κράτους (ένοπλες δυνάμεις - σώματα ασφαλείας, εξωτερική πολιτική, ελεγκτικοί μηχανισμοί, μεταναστευτική πολιτική, πολιτική στον χώρο του Πολιτισμού και της Δικαιοσύνης) στο κεντρικό και περιφερειακό κράτος. Ολες οι υπόλοιπες αρμοδιότητες στα αιρετά όργανα άσκησης εξουσίας» (η πρόταση από τον Βασίλη Βαλασσόπουλο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ