Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πιο ώριμα και αποφασιστικά

Ο προβληματισμός που θέτουν οι Θέσεις του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ για το πώς η Οργάνωση θα γίνεται καθημερινά ικανότερη, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά του πρωτοπόρου και επαναστατικού ρόλου της, ως νεολαίας του ΚΚΕ, αναπτύχθηκε στις εργασίες της 6ης Πανθεσσαλικής Εκλογοαπολογιστικής Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης Θεσσαλίας, που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Οπως τονίστηκε στην εισήγηση του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, που παρουσιάστηκε από τον γραμματέα του Γ. Κορίτσα, την περίοδο που πέρασε από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη η Οργάνωση έδωσε μια σειρά από μάχες, από τις οποίες, συνολικά, βγήκε πιο ώριμη.

Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις συνθήκες ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που βιώνει η νεολαία και οι λαοί, τόνισε: «Αυτό που λέμε ότι ο κομμουνισμός είναι το μέλλον μας, αναβλύζει, πηγάζει από κάθε πτυχή της ζωής. Και είναι ολοζώντανο μπροστά μας, δεν είναι κάτι αφηρημένο. Αν επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις για μια σειρά μεγάλα προβλήματα που απασχολούν και τη νεολαία και γενικότερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, ν' αναζητήσουμε επιστημονικές απαντήσεις στην εξήγησή τους, θα φτάσουμε πολύ γρήγορα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, ότι είναι επίκαιρος και ώριμος ο σοσιαλισμός, ως αντικειμενική ανάγκη». Για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές είπε: «Εχουμε μπροστά μας μεγάλη μάχη. Εχουμε μια πείρα, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε. Μπορούμε να δώσουμε μια πολύ γερή μάχη με αποτελέσματα και να κινητοποιήσουμε μάζες νεολαίας και να πείσουμε».

Εκ μέρους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μίλησε ο Κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι «διαβάζοντας τις Θέσεις του 9ου Συνεδρίου, αναδεικνύεται με καλύτερο τρόπο το ζήτημα της ενίσχυσης των επαναστατικών χαρακτηριστικών της Οργάνωσης, όπως μπαίνει σαν κεντρικό ζήτημα για το συνέδριο, αλλά και απαντά σε μια σειρά από ανάγκες της ζωής και η συνθετότητά της».

Στη συνδιάσκεψη εκλέχτηκε το νέο Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, οι αντιπρόσωποι για 9ο Συνέδριο, ενώ γραμματέας της επανεκλέχτηκε ο Γ. Κορίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ