Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπούλημα με το κομμάτι

Με τη «Γαλιλαίος Ελλάς» (θυγατρική της «Ολυμπιακής») αρχίζει η κυβέρνηση το τμηματικό ξεπούλημα των εταιριών του ομίλου, ενώ ταυτόχρονα αναζητά ιδιώτες «επενδυτές» για την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρίας («Πάνθεον»), που έχει προαναγγείλει. Την ίδια ώρα οι εταίροι μας στις Βρυξέλλες ασκούν πιέσεις, ουσιαστικά για το κλείσιμο των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», με πρόσχημα δήθεν «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί στην παλιά «Ολυμπιακή» τα τελευταία χρόνια.

Η υπόθεση της «Ολυμπιακής» είναι μια ακόμα καραμπινάτη περίπτωση συμπαιγνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης και ελληνικών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) για την απαξίωση και συρρίκνωση του ομίλου, προς όφελος των πολυεθνικών στον τομέα των αερομεταφορών. Αλλωστε, το καταγγέλλουν ακόμα και οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ συνδικαλιστές της ΟΑ. Μόνο που απλά καταγγέλλουν, και μάλιστα εκ των υστέρων. Γιατί στην πράξη κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, όλ' αυτά τα χρόνια, για να εφαρμοστεί χωρίς αντιδράσεις η καταστροφική πολιτική σε βάρος της εταιρίας και των εργαζομένων.

Με αυτά τα δεδομένα, σίγουρα οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας τους (ΟΣΠΑ). Το μόνο που τους απομένει είναι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ να οργανώσουν την αντίστασή τους, με σκοπό τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ