Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ακατάσχετη δημαγωγία

Με «αντιδεξιές» κορόνες και ακατάσχετη δημαγωγία ο Γ. Παπανδρέου συνέχισε, και κατά την περιοδεία του στην Ηλεία, να τροφοδοτεί την αποπροσανατολιστική ψευτοαντιπαράθεση με την κυβέρνηση, πίσω από την οποία κρύβεται η συντονισμένη επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ να κρύψει την πλήρη ταύτισή του με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Μιλώντας στον Πύργο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε πλήθος προσωπικών επιθέσεων εναντίον του Κ. Καραμανλή, επανέφερε, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του επιχειρηματολογίας, την κριτική για τις «διαχειριστικές» ικανότητες της ΝΔ, την οποία εστίασε στην ...περιβόητη οικονομική «απογραφή». Συγχρόνως δεν παρέλειψε να κρατήσει στην επικαιρότητα το θέμα των υποκλοπών, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

Βέβαια, την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου, προσφέροντας συναίνεση στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, τάχτηκε υπέρ των «τομών» και των «μεταρρυθμίσεων», καλώντας μάλιστα τη νεολαία να είναι «μπροστάρης στις εξελίξεις». Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δίνει προνόμια στους ισχυρούς και πλήττει τους πολλούς», αλλά όταν αναφέρθηκε στις φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του συμφωνεί αφού, όπως είπε, θα «μειώναμε τους φόρους», αλλά, σημείωσε, «στα κέρδη που πάνε για επενδύσεις, για ανάπτυξη, για δουλιές και θα φορολογούσαμε τα μερίσματα ως εισόδημα»...

Ο Γ. Παπανδρέου ...επιτέθηκε στην κυβέρνηση που «δίνει αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού», όταν ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να χειροκροτήσουν την εθνική συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, με τις αυξήσεις του 0,77 ευρώ τη μέρα! Ο ίδιος θυμήθηκε τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μεσαίους επιχειρηματίες, που, όπως είπε, νιώθουν «ανασφάλεια» από την πολιτική της κυβέρνησης, αφού βλέπουν τα εισοδήματά τους να «συρρικνώνονται». Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προκατόχους της συνεχίζοντας την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα. Η ταύτιση των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν εμπόδισε βέβαια τον Γ. Παπανδρέου εντελώς υποκριτικά και δημαγωγικά να αναφέρει: «Ο κ. Καραμανλής μετέφερε χρήματα του μέσου πολίτη, χρήματα του αγρότη, χρήματα του μικρομεσαίου, χρήματα του εργαζόμενου, και τα έδωσε στους πλούσιους, στην ολιγαρχία».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «απασχόληση για όλους τους νέους», τάσσεται «κατά της φτηνής εργασίας», αλλά συγχρόνως σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί». Εξάλλου, όταν ο ίδιος είχε προτείνει την «ανασφάλιστη» εργασία των νέων από το Λαύριο, υποστήριζε ότι έτσι θα μειωθεί η ανεργία και η οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική... Ο «άλλος δρόμος» του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο πρόεδρός του, θα περάσει μέσα από «επένδυση στον άνθρωπο», με τις «αρχές» της «διαβούλευσης, της συμμετοχής, του διαλόγου». Δηλαδή, της συναίνεσης στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των αντεργατικών πολιτικών.

Εξάλλου, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την ανάρτηση της σημαίας του ΠΑΣΟΚ μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο του Πύργου κατά τη διάρκεια της ομιλίας εκεί του Γ. Παπανδρέου, με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για «προβοκατόρικη» κίνηση, αλλά συγχρόνως καταδικάζει τη συγκεκριμένη πράξη. Παράλληλα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι «είναι απολύτως ψευδές και ανυπόστατο ότι "ξηλώθηκε" η ελληνική σημαία», αφού, όπως υποστηρίζουν, «δεν υπήρχε αναρτημένη σημαία στον ιστό». Μάλιστα, επικαλούνται «την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, αλλά και την υπεύθυνη ενημέρωση του αστυνομικού διευθυντού Ηλείας στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ