Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας σαν επαναστατική νεολαία

Με μεγαλύτερη απαιτητικότητα και αισιοδοξία προχωράει η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ μπροστά στο 9ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Την Κυριακή, 16 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψή της, όπου συζητήθηκε η δράση της το προηγούμενο διάστημα και οι Θέσεις για το Συνέδριο.

Τόσο στην εισήγηση όσο και στις τοποθετήσεις των ομιλητών σημειώθηκαν τα θετικά βήματα των οργανώσεων στη δράση, η πλούσια πείρα από την παρέμβαση και την αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις. Ταυτόχρονα, αποτυπώθηκε η θέληση και η αποφασιστικότητα για ένταση της ιδεολογικής και πολιτικής παρέμβασης στη νεολαία, με στόχο την ισχυροποίηση της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους όπου εργάζεται και σπουδάζει η νέα γενιά, για τη δημιουργία νέων Οργανώσεων Βάσης. Αλλά και η ανάγκη έντασης της προσπάθειας για δημιουργία πλατιών συσπειρώσεων σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Σ' αυτήν την προοπτική δόθηκε βαρύτητα στην καλύτερη λειτουργία των Οργανώσεων Βάσης και στο ξεπέρασμα των όποιων αδυναμιών.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θόδωρο Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ, και αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Θέμη Γκιώνη.

Στην παρέμβασή του ο Θ. Τζιαντζής, αφού τόνισε ότι το Κόμμα έχει χρέος να στηρίξει τη δράση της ΚΝΕ, σημείωσε ότι το 9ο Συνέδριο έχει στόχο να απαντήσει στο ζήτημα πώς η ΚΝΕ θα ανταποκριθεί στο ρόλο της ως επαναστατική νεολαία. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρέπει να μπολιάζουμε όλη τη δράση μας και να κατακτάμε την ικανότητα οργανωμένα να συμμετέχουμε στην ταξική πάλη.

Ο Θέμης Γκιώνης σημείωσε την ανάγκη, πατώντας και στην κατακτημένη πείρα, να αξιοποιηθούν ο προβληματισμός και οι σκέψεις των συντρόφων. Ενώ υπογράμμισε ότι, μπροστά στη μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών που είναι μια πολιτική μάχη, πρέπει να εξοπλιστεί η Οργάνωση με βάση την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ και να δράσει αποφασιστικά μέσα στη νεολαία. Να αφομοιωθεί σε βάθος το πρόγραμμα του Κόμματος και η λειτουργία των ΟΒ να βελτιωθεί και να ασχολούνται με όλα τα προβλήματα που αφορούν τη νεολαία.

Εκλέχτηκε νέο Συμβούλιο Περιοχής με Γραμματέα τον σ. Αγγελο Τσουραπά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ