Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
Με αυτοπεποίθηση για νέα βήματα εμπρός

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φλεβάρη η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ. Η συνδιάσκεψη έγινε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, που πηγάζει από τις εκφρασμένες δυνατότητες, από τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για να διευρυνθεί η παρέμβαση της οργάνωσης στις σχολές, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο φοιτητικό κίνημα.

Η συζήτηση στάθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε η οργάνωση από τις αγωνιστικές διεργασίες του προηγούμενου διαστήματος. Εξετάζοντας τα συμπεράσματα από τη δράση της αναδείχτηκαν τα θετικά στοιχεία και εντοπίστηκαν οι αδυναμίες. Αναδείχτηκε το ζήτημα της καλύτερης συγκρότησης των ΠΚΣ, η ανάγκη για πλατύτερο άνοιγμα στους φοιτητές, για ορμητική ανάπτυξη των οργανωμένων δυνάμεων και οικοδόμηση νέων ΟΒ.

Με βάση τις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης, καλούνται οι ΟΒ της Σπουδάζουσας να δώσουν το επόμενο διάστημα τη μάχη των φοιτητικών εκλογών με το φιλόδοξο στόχο της σημαντικής διεύρυνσης των ψηφοδελτίων της ΠΚΣ, τη δυναμική εκλογικής της ενίσχυση.

Κύριο χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν το πείσμα και η θέληση όλων για το ανέβασμα της δράσης της οργάνωσης στο πλευρό του ΚΚΕ μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση και τη μάχη των Ευρωεκλογών.

Τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε ο γραμματέας Περιοχής του ΚΚΕ Μπάτσικας Κώστας και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός.Νέος γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Πάτρας εκλέχτηκε ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ