Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χρειάζεται σχέδιο αντιμετώπισης βιομηχανικών ατυχημάτων

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο συντονισμένης αντιμετώπισης μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πρόσφατα στο διυλιστήριο της ΕΚΟ στο νομό.

"Η μεγάλη πυρκαγιά, ο σοβαρότατος τραυματισμός ενός εργαζόμενου και οι κίνδυνοι που διέτρεξαν δεκάδες άλλοι, αλλά και οι γύρω κατοικημένες περιοχές, έφεραν ξανά στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει για ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, καθώς επίσης και την έλλειψη ενός συντονισμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων στην πόλη", επισημαίνει στην Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ. Στο σημείο αυτό ρωτά χαρακτηριστικά τους υπουργούς "αν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο. Αν όχι, η κυβέρνηση σκέφτεται και πότε να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το πρόβλημα που αφορά τη ζωή και την ασφάλεια ενός εκατομμυρίου κατοίκων της πόλης και του νομού;".

Στην ίδια Ερώτηση ο Μ. Κωστόπουλος τονίζει πως "λίγες μέρες πριν το ατύχημα στο διυλιστήριο, οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος είχαν προχωρήσει σε απεργία και ένα από τα αιτήματά τους ήταν η κάλυψη των 150 κενών θέσεων για να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του εργοστασίου". Ρωτά τέλος τους υπουργούς "αν θα προχωρήσουν στις αναγκαίες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων που προκαλούνται από την τραγική έλλειψη προσωπικού και τη συνεπαγόμενη εντατικοποίηση της εργασίας, όπως καταγγέλλει στο Σωματείο Εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ