Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
"Πάρκο"... εκθεσιακού κέντρου

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι θα παραδώσει το χώρο στα διαπλεκόμενα για να κατασκευαστεί συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο τεραστίων διαστάσεων

Σε αποκαλύψεις για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με την τσιμεντοποίηση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού, όταν αυτό μετεγκατασταθεί στα Σπάτα, προχώρησε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Β. Βενιζέλος,σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης φανέρωσε χτες - εμμέσως πλην σαφώς - ότι η κυβέρνηση υποκύπτει τελικά στις πιέσεις των επιχειρηματιών και των άλλων "διαπλεκομένων" για την παράδοση του χώρου του αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να κατασκευαστεί ένα συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο τεραστίων διαστάσεων. Ετσι, για πρώτη φορά, παραδέχτηκε ότι η χωροθέτηση του Συνεδριακού - Εκθεσιακού Κέντρου (πρόκειται για εκείνο που ο φάκελος διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προβλέπει να κατασκευαστεί στο χώρο του Ιπποδρόμου) θα γίνει ή στο Φάληρο ή στο... αεροδρόμιο του Ελληνικού, με αυτοχρηματοδότηση.

Βέβαια, ο υπουργός διατηρεί την αρχική πρόβλεψη του Φαλήρου, μόνο και μόνο για να "θολώσει τα νερά" και να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο Β. Βενιζέλος, αμέσως μετά, συνέχισε λέγοντας: "Η χωροθέτηση του συνεδριακού κέντρου συνδέεται με τη λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων", ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνεδριακές και εκθεσιακές δραστηριότητες και στο Φάληρο και στο χώρο του αεροδρομίου!

Ετσι, διά στόματος υπουργού Ανάπτυξης αποκαλύπτονται οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το χώρο του αεροδρομίου Ελληνικού. Οτι δηλαδή θα είναι το "φιλέτο" που θα εκμεταλλευτούν επιχειρηματίες για διάφορες εμπορικές χρήσεις. Το δε "Μητροπολιτικό Πάρκο Αναψυχής" που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης έχει υποσχεθεί στους κατοίκους ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, ότι θα δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν δεντροφυτεμένο "κήπο" για τα οικόπεδα που θα πουληθούν σε ιδιώτες και το εκθεσιακό - συνεδριακό κέντρο συνολικής έκτασης 50.000 τετραγωνικών μέτρων...

Να σημειώσουμε ότι τις προθέσεις της κυβέρνησης για το χώρο του αεροδρομίου είχε αποκαλύψει ο "Ρ" στις 18.01.98,όταν ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας με έγγραφό του προς την ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία εκπονεί σχετική μελέτη για το αεροδρόμιο, την καλούσε να "χωρέσει" μέσα στο χώρο το μεγαθήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ