Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
"Με ξένα κόλλυβα... "

Χρήματα του ΟΑΕΔ - δηλαδή του δημοσίου - παρακρατά ο δήμος Νίκαιας (άγνωστο γιατί) επί τρεις μήνες. Χρήματα που αντιστοιχούν στους μισθούς των 187 εργαζομένων, που έχουν προσληφθεί από τη δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΟΠΑΝ, με σύμβαση ενός χρόνου, μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η "Δημοκρατική Ενότητα" σημειώνει ότι η διοίκηση του δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος Β. Τράπαλης "χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τη ΔΕΤΕΟΠΑΝ για την προώθηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, που χωρίς να αντιμετωπίζουν την ανεργία κρατάνε σε πολιτική ομηρία εκατοντάδες ανέργους στη λογική των πελατειακών σχέσεων". "Τελικά" σημειώνει η "ΔΕ", "ούτε αυτά τα προγράμματα μπορούν να διαχειριστούν".

Οπως καταγγέλλει η Κίνηση, μόνο η ΔΕΤΕΟΠΑΝ έχει χρέη που ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια, ενώ κανείς από τους προμηθευτές του δήμου δεν πληρώνεται αυτή την περίοδο με άγνωστο το ύψος των χρεών του 1998.

Ωστόσο, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του δήμου, με καθυστερήσεις μισθών, ενώ η διοίκηση δεν έχει καταβάλει ακόμα το επίδομα στολής τριών χρόνων στους συμβασιούχους εργαζόμενους, καθώς και το επίδομα παροχής γάλατος το τελευταίο τρίμηνο του '98 σε όλους τους εργαζόμενους.

Η "ΔΕ" έχει θέσει το ζήτημα της οικονομικής κατάστασης του δήμου και των χρεών του πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, αναγκαζόμενη να προσφύγει και στην επέμβαση του εισαγγελέα, αφού προσκρούει συνεχώς στην άρνηση της δημοτικής αρχής να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, όπως επιβάλλεται από τυπικούς, ηθικούς και ουσιαστικούς λόγους, προβάλλοντας ενίοτε και γελοίους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ