Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ερώτηση για τα Κέντρα Υγείας

Τα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και που έχουν αποτέλεσμα να έχει αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή, επισημαίνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής.

"Κτίρια ακατάλληλα, έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, παλιά ή ακατάλληλα ασθενοφόρα, καθώς και ανεπαρκής υλικοτεχνική στήριξη, είναι το πλαίσιο, στο οποίο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας προσπαθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες", τονίζουν στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές. "Στα παραπάνω απαράδεκτα προβλήματα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, συνεχίζουν οι δύο βουλευτές, ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα της κατάργησης των ενεργών εφημεριών των παιδιάτρων και των ειδικών γιατρών, υποβαθμίζοντας παραπέρα την ελλιπή ήδη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νομό".

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για τα παραπάνω προβλήματα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, αλλά και για τις εφημερίες των γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ