Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Δεν επελέγη απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση!

Η ανάγκη κατασκευής νέου, σύγχρονου, νομαρχιακού και εκτός της πόλης της Χαλκίδας, νοσοκομείου, που θα εξυπηρετεί άνετα και χωρίς ταλαιπωρία τους ασθενείς, είναι ένα πάγιο αίτημα χρόνων όλων των φορέων της Εύβοιας.

Αυτή την ανάγκη έρχεται η ΕΕ και η κυβέρνηση να την ανατρέψουν επίσημα ανατρέποντας και τα όσα υπόσχονταν μέχρι σήμερα - αφού "οι δαπάνες κατασκευής νέων νοσοκομείων δε θεωρούνται επιλέξιμες" σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα.

Αυτό το δίκαιο πολύχρονο αίτημα των εργαζομένων και του λαού της Εύβοιας, έχει γίνει αντικείμενο δημαγωγίας, εμπαιγμού και κοροϊδίας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αποτέλεσε το "προεκλογικό χαρτί" για τους εκπροσώπους του δικομματισμού και αντικείμενο υποσχεσιολογίας και "άγρας ψήφων" για πάνω από 15 χρόνια. Είτε το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην κυβέρνηση, είτε η ΝΔ, οι βουλευτές τους δεν ξεχνάνε να εξαγγέλλουν ανέγερση νέου νοσοκομείου, προσδιορίζοντας και την τοποθεσία. Από το 1994 χρησιμοποιούν το "κόλπο" και οι αιρετοί νομάρχες, αφού για πάνω από 10 χρόνια όλοι οι διορισμένοι το ενέτασσαν και το "έβγαζαν" στα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα ή "πακέτα". Δεν έλειψε ούτε από το Α και Β Πακέτο Ντελόρ δε λείπει ούτε από το "Πακέτο Σαντέρ" τώρα.

Μάλιστα, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου Εύβοιας με θέμα τον "προγραμματισμό ένταξης έργων στο Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2000 - 2006", η ανέγερση - κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Χαλκίδα, προβλήθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα.

Ελα όμως που ήταν "άλλαι αι βουλαί" του νομαρχιακού συμβουλίου και "άλλαι αι βουλαί" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Και σ' αυτή όμως την περίπτωση δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο νομάρχης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν τι συμβαίνει και συνεχίζουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων και των κατοίκων της Εύβοιας (είναι το πιο σίγουρο), είτε κάνουν ότι δε γνωρίζουν την πραγματικότητα για να καλύψουν τον... ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό και την αντιλαϊκότητά του. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζαν την από 5/2/99 απάντηση του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας (το νομαρχιακό συμβούλιο συνεδρίασε στις 24/2/99) προς τον Ευβοιώτη βουλευτή της ΝΔ και στο αίτημά του για "κατασκευή νέου νοσοκομείου με χρηματοδότηση από το Γ ΚΠΣ" που λέει επί λέξη τα παρακάτω: "... σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει γνωστό ότι στον τομέα υγείας δε θα θεωρούνται επιλέξιμες οι δαπάνες κατασκευής νέων νοσοκομειακών συγκροτημάτων. Στόχος είναι οι διορθωτικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές".

Τώρα πόσο διορθωτικές και αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι παρεμβάσεις σε ένα νοσοκομείο - της Χαλκίδας - που δεν μπορεί να επεκταθεί ούτε ένα μέτρο, που βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, που ρυπαίνει με μολυσματικά νοσοκομειακά απόβλητα, που δεν έχει δρόμους γρήγορης πρόσβασης ασθενοφόρων και ΙΧ, που οι γιατροί δεν έχουν γραφείο ν' ακουμπήσουν, που οι διάδρομοι και οι περιορισμένοι εσωτερικοί ελεύθεροι χώροι έγιναν ιατρεία υποδοχής ασθενών, που δεν υπάρχει χώρος για νέες κλινικές (τα μηχανήματα σκουριάζουν στα υπόγεια) και πολλά άλλα, μόνο οι υποτακτικοί της κυβέρνησης που υλοποιούν τέτοιες αποφάσεις, γνωρίζουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμαρτωλή ιστορία η μαρίνα (2004-09-11 00:00:00.0)
Εκδήλωση αιώνιας τιμής στον «καπετάν Ανάποδο» (2003-11-15 00:00:00.0)
Εντονες αρρυθμίες στις υπηρεσίες υγείας στην Εύβοια (2003-04-18 00:00:00.0)
«Απομακρύνεται» το νέο νοσοκομείο (2000-09-30 00:00:00.0)
Το χορό των ιδιωτικοποιήσεων σέρνουν δήμαρχος και νομάρχης (2000-01-12 00:00:00.0)
Ανάγλυφα τα αρνητικά αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής (1997-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ