Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ο αγώνας συνεχίζεται...

Ακυρώνονται δημοπρασίες δεκάδων δισ. δρχ. εξαιτίας της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους

Σε μπλοκαρίσματα δημοπρασιών δημοσίων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 198,773 δισ. δρχ., είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες οι μηχανικοί που εργάζονται στο δημόσιο, προκειμένου να ικανοποιηθούν θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα, που χρονίζουν εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαλλαξίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους, ΕΜΔΥΔΑΣ, οι μηχανικοί του δημοσίου απαιτούν: Δεδουλευμένα επιδόματα ύψους 600.000 για κάθε έναν. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης (Βαθμολόγιο - Μισθολόγιο μηχανικών). Ιδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Μηχανικών με παράλληλο σταμάτημα της κατασκευής των έργων μέσω Ανωνύμων Εταιριών, όπως έγινε με αυτές του μετρό της Αθήνας, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης και της Εγνατίας, που κάθε άλλο παρά επιτυχημένες μπορούν να θεωρηθούν.

Χτες οι μηχανικοί του δημοσίου μετά από 24ωρη απεργία στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκαραν τη δημοπρασία του έργου της Εγνατίας οδού "Παράκαμψη Γρεβενών", προϋπολογισμού 17,6 δισ. δρχ., ενώ προγραμματίζουν:

  • Σήμερα τρίωρη στάση εργασίας στο Νομό Μαγνησίας με στόχο το μπλοκάρισμα της δημοπρασίας του έργου "Κατασκευή οδού Κεραμίδι - Βένετο", προϋπολογισμού 283,5 εκατ. δρχ.
  • Σήμερα 4ωρη στάση εργασίας στο Νομό Θεσσαλονίκης με στόχο το μπλοκάρισμα των δημοπρασιών των έργων της Εγνατίας "Παράκαμψη Ορεστιάδας" και "Παράκαμψη Διδυμοτείχου ως την Ορεστιάδα", προϋπολογισμού 30 δισ. δρχ. συνολικά.
  • Αύριο Πέμπτη 4ωρη στάση εργασίας στη Θεσσαλονίκη με στόχο το μπλοκάρισμα της δημοπρασίας της Εγνατίας "Τμήμα σήραγγας Δρίσκου", προϋπολογισμού 34 δισ. δρχ.
  • Στις 9 Μάρτη 4ωρη στάση εργασίας στο Νομό Θεσσαλονίκης με στόχο το μπλοκάρισμα της δημοπρασίας του έργου της Εγνατίας "Τμήμα Ανθοχώρι - Ανισόπεδος κόμβος Μετσόβου", προϋπολογισμού 62 δισ.
  • Στις 11 Μάρτη 4ωρη στάση εργασίας στη Θεσσαλονίκη με στόχο το μπλοκάρισμα της δημοπρασίας της Εγνατίας "Κατασκευή σήραγγας Ανηλίου και σήραγγας Αγ. Νικολάου", προϋπολογισμού 32 δισ. δρχ.
  • Στις 16 και 29 Μάρτη στάσεις εργασίας στην Αττική με στόχο το μπλοκάρισμα δύο δημοπρασιών συνολικού προϋπολογισμού 22,5 δισ. δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ