Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «καρδιά της μεταρρύθμισης»

Λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας όταν ρωτήθηκε για το ασφαλιστικό το αντιπαρήλθε στην αρχή, με την αναφορά στο λεγόμενο Δίχτυ Κοινωνικής Προστασίας. Οταν, όμως, οι δημοσιογράφοι του διευκρίνισαν την ερώτησή τους, ο Αλ. Παπαδόπουλος απάντησε ως μέλος της κυβέρνησης και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ: «Νομίζω, είπε ο υπουργός, ότι θέσεις, σκέψεις - δεν έχει σημασία πώς ονομάζονται- πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ουσιαστικής, δημόσιας διοίκησης, ώστε να οδηγεί σε ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Γιατί πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε διακύβευση κρατώντας τις όποιες εσωτερικές ισορροπίες, είτε αναφέρονται στα δημοσιονομικά στοιχεία, είτε αναφέρονται στα πραγματικά κοινωνικά στοιχεία, που πρέπει να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό σύστημα».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο υπουργός Υγείας άφησε στοιχεία έμμεσης κριτικής προς το υπουργείο Εργασίας, λέγοντας ότι όταν θα δημοσιοποιήσει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) θα γίνει «ένας διάλογος εξαντλητικός και τον οποίο κανένας δεν τον αμφισβήτησε».

Και το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ θα «είναι η καρδιά της μεταρρύθμισης» στο χώρο της Υγείας, κατά την έκφραση του ίδιου του υπουργού. Είναι το νομοσχέδιο που θα έχει ως κύριο μοχλό τον Οργανισμό Διαχείρισης των Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ) και θα περιλαμβάνει τις μεγάλες αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ